Ny Apple-censur: Dansk iPhone-app om Android bandlyst

Et dansk magasin om Android må ikke sælges som iPhone-applikation via Apples App Store. Begrundelsen var, at Android-indhold ikke hører hjemme der.

Det danske mediehus Mediaprovider har ramt hovedet ind i Apples efterhånden berømte censur-politik i App Store. Et forsøg på at sælge et magasin om Android som en iPhone-applikation blev stoppet af Apple. Det skriver Mediawatch, der har talt med Mediaproviders direktør Brian Dixen.

Direktøren havde sendt en række applikationer til godkendelse hos Apple og blev så ringet op af en chef fra App Store-afdelingen. Begrundelsen for, at Android-magasin-applikationen er afvist, falder tøvende fra Apple-chefen:

»Du ved? dit magasin? det er kun om Android? det kan vi ikke have i vores App Store,« genfortæller Brian Dixen til Mediawatch.

Og ikke bare er Android-magasinet blevet helt afvist. Hvert eksemplar af de andre magasiner, som Mediaprovider udgiver via App Store, skal igennem en to uger lang godkendelse hos Apple, hvilket er irriterende for et magasin, der skriver om teknologinyheder.

Læs også: Dansk udvikler kalder ny Mac App Store 'dyr censurplatform'

Brian Dixen mener, at Apple denne her gang er gået for langt med firmaets censur-politik. Hvad hvis Mediaprovider i et magasin om telefoner generelt har et tema om Android? Ville Apple så spærre for denne udgivelse, spørger han.

Afvisningen puster igen liv i debatten om, hvad Apples rolle bør være i godkendelsen af applikationer til iPhone, ikke bare i Danmark, men verden over. Tidligere har Ekstra Bladet fået afvist en applikation, fordi den indeholdt side 9-piger, hvilket er helt udelukket i Steve Jobs' verden.

Apple har også annonceret en App Store til hele Mac-platformen, bygget over samme opskrift som App Store til iPhone og iPad. Det skal gøre det nemmere for brugerne at finde god software til Mac-computeren, forklarede Apple, der også her vil tage 30 procent af omsætningen.

Læs også: Dansk udvikler kalder ny Mac App Store 'dyr censurplatform'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (40)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Per Erik Rønne

Det skal dog så her bemærkes, at der naturligvis ikke lukkes for at Mac-brugere kan installere programmel fra andre steder end denne AppStore.

Hvis betingelser i øvrigt ville gøre at eksempelvis MS Office 2011, som Apple selv sælger, slet ikke ville kunne komme i AppStore. Alene det forhold at alle sprogversioner ikke er lagt ind i den enkelte applikation [hvor det anvendte sprog så afgøres af brugerens valg af sprog til sin konto] gør dette umuligt.

 • 0
 • 0
#3 Deleted User

Censur fra Apple er velkendt, vi alle ved det. Vil det flytte den store gruppe af købere af deres telefoner til Android eller lign? Sandsynligvis ikke. Vil diverse Android fanboys gå amok over man på en konkurrende platform ikke læse blade omkring deres platform? Selvfølgelig. Ikke at det giver særligt meget mening, da de fleste ikke har interesse for to platforme. Men hvad pokker, hvis man gratis kan bruge konkurrenten til at reklamere for sit produkt så skal man da. Vil det skabe trafik, debat, ... på version2? Selvfølgelig. Hvad tilføjer artiklen? Intet, ud over lidt version2 trafik og en ny mulighed for fanboys at hælde sit gylde ud. Pussigt nok findes de tilsvarende artikler og kommentarer "imod" den anden side ikke.

 • 0
 • 0
#4 Jakob Damkjær

Tror bare de forsøgte at sende appen ind til Appstoren fordi de gerne ville ha lidt gratis reklame. Hvis man lavede et android magasin i smartphone format... Hvad er så lige grunden til at man ikke laver en html5 variant ? som virker på alle telefoner. Men så ville man selv skulle betale for publiciteten.

Han mener måske også at hvis der var en blad reol i de fysiske Apple Stores at de skulle føre PC World og Android blad x ?... trolling reklame eller reklame trolling ?

Og at Microsoft laver et så oldnordisk stykke software som ikke understøtter den internationaliserings API der findes i Mac OS X så samme binary kan adoptere systemets sprog og dermed fungere optimalt selv om forskellige brugere af samme system har forskellige sprog som system sprog er microsoft der er bagud. Men så ville de jo ikke kunne sælge en version med svensk og en version med dansk osv osv. Det samme med windows...

Det er en velkendt monopolistisk strategi og den kaldes markeds stratificering (eller opdeling) på den måde kan man ha en pris i Sverige og en pris i Danmark for samme produkt... Så kan man sælge windows til en pris i Rusland og en anden i Tyskland. Meget snedigt men rigtigt oldnordisk.

 • 0
 • 0
#6 Mads Bendixen

Det er en velkendt monopolistisk strategi og den kaldes markeds stratificering (eller opdeling) på den måde kan man ha en pris i Sverige og en pris i Danmark for samme produkt... Så kan man sælge windows til en pris i Rusland og en anden i Tyskland. Meget snedigt men rigtigt oldnordisk.

Apple sælger da ikke Windows?

 • 0
 • 0
#10 Thomas Dybdahl Ahle

Gad vide hvor grænsen går. Hvis et magasin beskæftiger sig med smartphones generelt, må man vel gerne læse det. Men hvis det så begynder at fokusere mere på Android end iPhone, så må det jo på et tidspunkt ryge ud af butikken. Skal iPhone have mindst 50%, mindst 20% eller måske 80% af fokus?

 • 0
 • 0
#13 Martin Ipsen Pedersen

Det er da noget af det skøreste jeg har hørt... skulle man ikke kunne interessere sig for anden teknologi end Apples bare fordi man har udstyr fra Apple?

Jeg har altid været meget fascineret af Apples produkter, men hver gang jeg hører sådan noget skubbes jeg længere og længere væk fra produkterne. Lækkert design og smarte funktioner bliver uinteressant, hvis andre bestemmer, hvad jeg må bruge produktet til. Hvis det så i det mindste var billigt...

 • 0
 • 0
#16 Deleted User

Og hvad fik vi? Et antal kommentarer omkring at nu er Apple langt ude, magtmisbrug og at Android er en fri platform. Endelig et par kom nu videre kommentarer.

Kik på diverse Apple artikler på version2 over de sidste års tid - praktisk taget det samme. Apple giver ikke mulighed for XYZ. Nogen kommenterer at det er magtmisbrug, nu vil de kun interessere sig for Android og de fatter ikke folk som ikke gør det samme. Folkens, vi ved det alle. Hvis man stadig ikke ved at Apple censurer og at de fleste er ligeglade, så må man have været på en øde ø i lang tid. Jeg tror aldrig, at fanboys kommer videre, jeg kan blot håbe på at Version2 begynder at fokusere på indhold istedet for klik-gylde genererende artikler.

Hvorfor ikke artikler om rygter omkring Android 3, fede apps, bedste communities, hvor man kan lære at kode, artikler omkring diverse hacker information omkring platformene. Der er mange spændende aspekter ved smartphones som har en indholdsvinkel forskellig fra Brøndby vs FCK mentaliteten.

Lars

 • 0
 • 0
#18 Jonas Honoré

@Per. Lad mig først sige at jeg synes Apple burde tillade Android magasinet. Jeg synes bare ikke det er særligt interessant at de går i små sko og slet ikke en nyhed, der er Version2 værdig.

Og lad mig så fintune analogien yderligere: Dansk supermarked udøver censur! Føtex vil ikke sælge Coops magasin, Samvirke.

Personligt synes jeg ikke der er meget historie i det. Heller ikke de 1000-vis af andre produkter de ikke vil sælge. Eller de mange bøger som forlag ikke vil udgive. Pointen er at næsten alle kommercielle "platforme" er meget lukkede. Hvis man vil kalde det censur, så er man mere interesseret i klik end at bringe nyheder.

Ja, Apples Appstore er lukket og Googles Android Market er åben. Der er fordele og ulemper ved begge.

En pudsig deltaje er så at Android Magasinet (endnu ikke) findes til Android, som det fremgår af den originale artikel: http://www.digital.dk/dk/Apple_censurerer_magasin-1-301-940.asp Man kunne fristes til at kalde det selv-censur :-)

 • 0
 • 0
#20 Deleted User

Ipod wannabee? :) funny funny nick name.... Du må hjertens gerne rende rundt med en Android telefon og synes at der er spændende Apple produkter eller omvendt. Jeg gør selv begge. Min personlige holdning er at Apples censur er ny puritanisme i en grad som kun Amerikanske firmaer kan levere. Min holdning er som sådan ikke rettet imod fanboys der auto genererer negative kommentarer når der skrives om konkurrentens produkter. Uanset om det er Apple eller Symbian eller Android eller ... Der vil altid være fladpandede Brøndby/FCK fans typer i IT. Min kommentar er rettet imod Version2, som skriver artiklerne som får dem frem. Der er jo ingen i denne IT verden der kan være i tvivl om at Apple censurerer eller synes du måske at der er reelt noget nyt i artiklen? Hvorfor skabes der ikke i stedet artikler som udvider horisonten om smart phones? De er vel til for IT professionelle og ikke for små folk. Men OK - jeg taler nok for døve ører.

Forsæt du nick name runden. Det gør såment ikke så meget.

 • 0
 • 0
#21 Morten Winther

Hvor mange gange skal vi læse om hvor onde Apple er og hvor dumme de stakkels brugerne er fordi de ikke har set lyset og købt en Android telefon?

I stedet for at have så ondt i røven over firmaer der har kommerciel succes, så fri os dog fra jeres sure kommentarer og arrogance.

Lad os dog i stedet nyde det frie valg vi forbrugere har og den konkurrence det giver. Eller vil i måske foretrække at der kun findes én platform – Android? Lad dog os andre købe en BMW selvom I insisterer på at køre i en Trabant.

 • 0
 • 0
#22 Flemming Hansen

For mange Apple-brugere tangerer Apple en religiøs sekt. Den slags har aldrig ført noget godt med sig.

Personligt er jeg ligeglad med Apples afvisning (jeg er ikke selv Apple-bruger), men set i et større perspektiv er det yderst kritisabelt.

Apple er Steve Jobs 3. Rige. Der er kun plads til den "rene" varer, og enhver form for anderledes eksistenser er uønsket.

 • 0
 • 0
#23 Morten Hersom

Sidder selv på en ipad og en ting der slår mig er at det er så gabende kedeligt at bruge Apple produkter ikke macbooks men kan se det snart sker med app store. Alt er så ensrettet og jeg keeder mig. For mig svarer det til at alle der køber en sort Audi ikke må pille ved den nej samme fælge samme farve samme 2 radio kanaler. Det er virkeligt gabende kedeligt. Her er Apples svaghed og hvis bare der var nogle producenter der så kunne levere et reelt alternativ ville de kunne tage markedsandele.

 • 0
 • 0
#24 Jakub Nielsen

Nu er det nok med Apple. Igen indskrænker de mig i hvad jeg har lyst til at lave. Jeg forstår slet ikke at alle ikke skifter til Android, hvor du er fri til at gøre hvad du vil. Min lærer på Datamatiker skole her i Tisted siger også hvis alle blot som mig lære Java og C# så vil der være ingen som kan kode til Apple og så skifter alle jo. Jeg elsker min Android telefon og koder selv til den. Så vi overtager Apple på et tidspunkt. Også deres MacOS. Og så gør vi Open Source gør vi, som Android og Linux. Jeg forstår slet ikke at folk accepterer at Apple kikker folk over skulderen, de er jo spioner. Det gør Google ikke med Android så folk skal da skifte til Android. Selv hardwaren er bedre. Alle android telefoner er bedre end Apples. Jeg forstår slet ikke at folk vil betale så meget for en Apple telefon, de kan jo få to Android telefoner for den. Og hvad med Flash? Hvorfor skifter folk ikke så de kan se flash på deres telefoner? Jeg bruger det ikke rigtig, men jeg har muligheden på Android. Jeg elsker Android og koder selv til den. Sikkerheden er også meget bedre på Android. Det er jo Open source så vi kan selv kode fixes til den. Modsat Apple. Suk, hvorfor skifter folk ikke. De er så dumme når de ikke har set lyset i Android.

 • 0
 • 0
#26 Jakob Damkjær

Tåbeligt "argument", men en velkendt argumentationsteknik. Formuler modpartens holdninger med dine egne ord, men gør dem svagere med din egen formulering.

Men i det mindste er det et argument... Modsat dit svar der ikke kommer med et modargument men degenerere til niveau DH0 ved at kalde mit argument grimme navne.

Hvis ikke Apple må bestemme hvad de vil og ikke vil sælge hvem skal så bestemme det ?

Hvem censurere macworld væk i den lokale dagligvare handel ?

Og Apple censurere dem ikke men henviser dem til at bruge deres egen server til udgive deres blad via html5...

Hvis Apple blokerede deres blad så iphones ikke kunne åbne bladets webside så ville det være censur... Men det gør de ikke de siger bare at det vil de ikke udgive og promovere... I app storen... Hvis man lavede en podcast om android så kunne man sagtens få den udgivet i iTunes... Kald det dobbeltmoralsk men du finder ingen butikseger ( der har sin hovedindtjening i sin butik) der vil reklamere eller promovere sine konkurenter.

Det er ikke censur det er almindelig sans for fornuftig foretning... Get over it og lær at programere html5.

/Jakob

Ps! Kunne html5 og version2 ikke snart få fingeren ud af bageriet og få kommmentarene til at virke i et mobildevice optimeret format ? Er det så svært ?

 • 0
 • 0
#27 Per Erik Rønne

"Jakub" Nielsen må da vist være prototypen på en fanboy ... en Android-fanboy.

Personligt har jeg ganske gode grunde til at ville købe en iPad og ikke en Android-tavle. Den vil synkronisere godt med det udstyr jeg i forvejen har, og jeg har allerede det programmel til den der skal bruges.

/Typer/ af programmel der først vil komme til Android hen ad vejen.

I øvrigt er det forbrugerfjendsk når de forskellige selskaber, der leverer Android-løsninger, ikke lader deres kunder opgradere Android direkte fra Google. Men det er jo fordi de gerne vil give systemet deres eget firma-touch.

Du skriver at du går på datamatikerskolen i Thisted, og her skal din lærer have ytret noget omkring Java, C# og Android der virker så tumpet på en datalog som mig, at jeg kun kan tro at der er noget du har misforstået ...

 • 0
 • 0
#29 Jesper Poulsen

Apple kikker folk over skulderen, de er jo spioner. Det gør Google ikke med Android

Jo, det gør Google hvis de kan komme til det. Google lever af at indsamle oplysninger om andre og Android-brugere er ikke fredet. Jeg er selv Android-bruger, men Google får ikke lov til at snuse i mine sager.

 • 0
 • 0
#32 Allan Pedersen

Det er ikke lang tid siden at jeg læste at alle folketingsmedlemmer fik en IPhone som arbejds telefon.

Hvis vores folkevalgte bruger deres telefon til informations søgning er der altså en chance for at de kan få et meget skævt billede af virkeligheden... én ting er at der ikke må være nøgne side 9 piger på en iPhone, men hvis der heller ikke må være noget der ikke stemmer overens med Apple som firma... så varer det jo ikke lang tid før man ikke længere kan læse om de forhold Apples asiatiske produktions medarbejde arbejder under... osv...

Denne selv valgte censur, jeg forstår ikke hvordan voksne mennesker kan leve med det?

 • 0
 • 0
#33 Ricki Gregersen

Hov hov Allan, side 9 og alt andet tilgængelig information du har lyst til at tilgå via din iPhone kan frit ses via din browser. Apple vil bare ikke have det i deres butik. Du hiver ting ude af kontekst og skubber det ud af proportioner. Man kan syntes om det hvad man vil, men at skyde Apple i skoene at de forsøger at underminere dansk demokrati er nok et tegn på at det er sølvpapirshatten der strammer mere end studenterhuen.

 • 0
 • 0
#34 Jonas Maturana Larsen

Men i det mindste er det et argument... Modsat dit svar der ikke kommer med et modargument men degenerere til niveau DH0 ved at kalde mit argument grimme navne.

Hvis du ligger mærke til det, udtalte jeg mig ikke om emnet i debatten, men udelukkende din form. Det er derfor ret svært at kalde det vi to har gang i en diskussion (Med mindre du føler du bliver nødt til at svare med en anden DHX og vi så kan diskutere om vi har en diskussion i gang)

 • 0
 • 0
#36 Gert Christensen

Kan være noget skidt... Uanset om det handler om en gudetro i gængs forstand eller om det handler om Apple VS. Android VS. Symbian, Windows VS. Linux VS. Mac OS, Mercedes VS. Rover VS. Bentley... Er man så mærkefikseret, som mange af debattørerne i denne tråd tilsyneladene er, tangerer det efter min opfattelse religiøsitet. Hvis man synes om det ene eller det andet, kan det da for pokker være bedøvende ligegyldigt, hvad andre synes om det. Jeg er da ligeglad med, hvilken smartphone i andre render rundt med. Jeg er tilfreds med min, og den opfylder mine behov. Så jeg har ikke brug for at skifte ud til noget andet.

Og igen: Kom dog videre...

 • 0
 • 0
#37 Niels Rahbek

Hvorfor er der så få (jeg kan tælle et enkelt) indlæg der omhandler det faktum at Apple har givet sig selv monopol på at sælge programmer til iPhone? Argumentet med at "de jo selv må vælge hvad de sælger i deres butik" er en smule hult når man slet ikke må gå i andre butikker... Jeg går og venter i spænding på at Apple bliver stillet overfor de samme regler som Microsoft blev, da de pludselig ikke måtte inkludere Media Player i Windows - sammenlignet med den situation Apple har skabt er det jo vand.

 • 1
 • 0
#38 Morten Winther

Sikker dog en dårlig sammenligning. Hvad bliver det næste - alt det er for dårligt at TV3 har monopol på at sælge reklamer til deres egen kanal?

Apple har jo ikke alt-dominerende position inden for mobilverdenen. De forhindrer ikke andre i at udvikle lignende smartphones og stopper ikke innovationen på markedet.

Hvis Apple havde 90 procent af smartphone-markedet så kunne vi tale om monopolmisbrug.

Hvis man er utilfreds som bruger så vælg et andet produkt.

 • 0
 • 1
#40 Deleted User

Selvfølgelig skal Apple ikke straffes for noget, da de ikke har monopol på noget. Derfor er det så meget vigtigere at gøre folk opmærksomme på, at Apple spiller smagsdommere på deres enheder - især når det ikke er kontroversielle ting som porno, men også når det handler om at hindre udviklere i at bruge det værktøj de ønsker, eller at stoppe formidling af information om konkurrerende produkter.

Nogle forbrugere vil helt sikkert være ligeglade med dette, mens andre vil bekymre sig om de begrænsninger (Som også ses på debatten her).

Jeg synes at artikler som denne er vigtige, da det de omhandler er en stor del af grunden til at jeg ikke ønsker at bruge Apple-udstyr, og garanteret vil åbne øjnene for andre der på samme måde ønsker at bruge deres udstyr til hvad de måtte have lyst til.

Det samme gælder i øvrigt tilsvarende artikler om Google, Microsoft, Ubuntu og Nike...

 • 1
 • 0
#41 Malte Christensen

Det er Apples egen forretning, de kan vel gøre, hvad de har lyst til. Deres kunder har med købet af deres produkter erklæret sig enig i Apples forretningsmodel.

Ikke, at jeg bryder mig om modellen, men en forretning på vel selv bestemme, hvad den vil sælge.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere