Ny App Store til Mac-brugere skal gøre installation endnu lettere

Den næste udgave af OS X fra Apple låner mange ideer fra iOS. Blandt andet opretter Apple en ny App Store til alle Mac-brugerne.

Den kendte App Store til iPhone og iPad har været en så gigantisk succes, at Apple nu breder ideen ud til den traditionelle Mac-platform.

Inden for 90 dage kan Mac-brugere hente software via Mac App Store, en butik der bliver bygget op på helt sammen måde som den nuværende App Store til iOS-brugerne. Ideen er, at det skal være endnu nemmere for brugerne at få fat i software, lød det ved præsentationen onsdag aften.

Installation af ny software kræver således bare et enkelt klik, ligesom al opdatering af de programmer, man har købt på den måde, sker gennem Mac App Store.

Hvor mange af de store softwareproducenter, der ønsker at sælge deres dyre software igennem den nye App Store vil kun tiden vise. Men at Apple tager 30 procent af indtægterne til sig selv, vil nok være en alvorlig bet for mange af dem.

Mac App Store bliver lanceret i løbet af 90 dage, lød det, mens man fra november kan begynde at sende indhold til godkendelse hos Apple.

Ved pressemødet i San Francisco viste Apple også nyheder i det kommende OS X 10.7, der får kattenavnet Lion. Her gik inspirationen fra iOS og især iPad'en igen.

En ny Launch Pad viser således alle applikationer på computeren som ikoner, hvor man kan skifte mellem forskellige skærmfulde med et strøg på pegepladen.

Og en nem måde at få applikationerne op i fuld skærm blev også præsenteret som en ny og banebrydende nyhed. Igen låner OS X her fra iOS og gør det muligt at skifte imellem flere forskellige fuldskærms-applikationer med et svirp.

OS X Lion bliver lanceret til næste sommer. Prisen for opgradering er ikke offentliggjort endnu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Kim Schulz

...så har apple lært lidt fra linux verden om hvordan let software distribution og installation skal gøres. Det er helt sikkert noget der vil gavne MacOS i fremtiden på samme måde så det har gavnet for linux desktoppen de seneste år.

 • 0
 • 0
#3 Torben Mogensen Blogger

Med tiden vil IOS og MacOS formentligt smelte helt sammen, så MacBook og iP* vil køre det samme OS med stort set den samme GUI (dog tilpasset forskellige brugerinputformer og forskellige skærmformater).

Med tiden vil Apple sikkert også ensrette hardwaren, så Mac-serien kører med Apple-designede SoC'er, som bare er lidt kraftigere end dem, der sidder i iP* serien.

Jeg giver x86 max 5 år mere i Mac, med mindre Intel åbner meget mere op for x86 licenser, så andre firmaer (forholdsvist billigt) kan lave SoC'er omkring x86 kerner licenseret fra Intel.

 • 0
 • 0
#4 Henrik Mikael Kristensen

Og så alligevel. Jeg tvivler på Mac App Store tillader 3. parts repositories, som det f.eks. gøres for APT eller RPM baserede pakkesystemer under forskellige Linuxer.

Jeg tvivler iøvrigt også på det gavner ret meget andet end Apple's bundlinje, men man er selvfølgelig i stand til at finde visse apps uden at sidde og bøvle med en webbrowser.

Vi skal nok til 10.8 eller 10.9, før Apple begynder at indskrænke kontrollen med installation af 3. partsprogrammer under devisen om, at App Store er nemmere og sikrere, og slutteligt selvfølgelig, at det er "det bedste sted at handle".

Evt. rykkes et brugbart desktop OSX helt op på eksklusive pro-maskiner.

 • 0
 • 0
#5 Jakob Damkjær

Meget en udvikler spare ved at lade Apple stå for hosting af filer og opdateringer, kreditkorts fnidder og afgifter samt reklame og profilering...

Små software huse eller enmands udviklere vil det sikert være en god foretning specielt fordi reklame og profilering vil blive en meget mindre post.

Der er to ting der mangler imo;

Betalte opgraderinger

Hvordan man får en eksisterende betalende bruger base over til mac app store.

En ting til firmaer der ville være funky ville være en variant

Hvor de har en tab i mac app store hvor virksomheden betaler for licenserne som så kan bruges af virksomhedens computere.

Samt hvordan forhindre du en virksomhed i at logge ind på mac app storen med alle sine macer og dermed undgå at betale for mere end en licens.

Men det er så presenrende opgaver/udfordringer at det kommer der nok en løsning på asap.

Evt. brug et certifikat på din virksomheds macer og log på mac app storen med det.

Så skal IT nisserne bare ha en back office applikation fra mac app storen, hvor de holder øje med hvor mange certifikater de har igang og hvilket software de har købt licenser til... og en måde at lægge internt udviklede apps ud til alle maskiner som skal bruge dem med push udbredelse af nye versioner...

Det vil være en måde at få Mac OS X bedre istand til at lege med på virksomheds markedet.

Så skal Apple bare implementere en mac os x bruger mode hvor det kun er mac app store apps der må køres så har man en ret vedligeholdelses fri virksomheds platform...

Altid opdateret ingen mulighed for at brugerene køre programmer det ikke var meningen de skulle (virus mal ware osv osv)... alle executables skal matche en cryptografisk nøgle fra mac app storen før de kan startes. Alle brugerdokument hentes fra en WebDAV server, som brugeren så altid har adgang til på alle bruger stationer.

Vedligeholdelsesfri computing... intet behov for printer drivere eller andet skit i den dur der bare fylder på disken uden grund (ePrint kommer vel også til mac os x når der er nok printer fabrikanter der gør deres printere kompatible)

Instalations og opdaterings for interne og tredieparts programmer er fuldautomatiseret.... Man går bare ind i virksomhedens hjemme tab i mac app store og vælger ned fra hylderne af de programmer som man har brug for...

Undskyld, drømte mig vist helt frem til næste sommer...

PS! fun fact fra presentationen... Mac markedes andel af computere solgt i retail i USA i sidste kvartal.... 20,7 %.

PPS! facetime://email@dinserver.dk eller facetime://telefonnummer => facetime call til den vil ha fat i.

Modtager behøver ikke være logget ind i en tjeneste, de skal ikke ha applikationen kørende, awsomeness, video calls nu bliver de virkeligt som telefonopkald.

Virker også på iPhone, så man kan bare embedde sin facetime address i en url på sin facebook side så er der en klik forbindelse.

 • 0
 • 0
#6 Ulrik Moe

Tænk at danskere kan whine over en smule "redigering", lever vi ikke i verdens mest regulerede land? Fedt-, sukker- og rygeafgifter er bare noget af den adfærdsregulering vi udsættes for i DK. Ikke at jeg er tilhænger af nogen form for regulering, men måske i skulle huske jeres liberale holdninger ved næste folketingsvalg og stemme på liberal alliance?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere