Ny app skal finde ledige parkeringspladser til London-bilister

GoPark
Foto: Ford/Ustwo
Ford er på vej med intelligent parkerings-app, der med hjælp fra algoritmer skal fortælle bilisterne, hvor de kan parkere.

London lægger i disse dage gader til en beta-test af Fords nye GoPark-app. En app, der ved hjælp af intelligente algoritmer skal fortælle de britiske bilejere, hvor de kan parkere, hvor længe og til hvilken pris, skriver Wired.

Appen er udviklet i samarbejde med firmaet Ustwo og har til formål at samle og sortere parkeringsreglerne i Londons 32 forskellige bydele, så bilisterne kun anvises til ledige parkeringspladser, som de rent faktisk må og kan benytte.

Med implementeringen af den nye app regner Ford med at kunne reducere trafikpropper i London, hvoraf 30 procent tilskrives bilister, der leder efter parkeringsplads. I stedet for at cirkulere i gaderne og lede forgæves efter en parkeringsplads dirigeres bilisterne direkte hen til, hvor de kan parkere i det ønskede tidsrum.

Algoritmer og GPS

Appen skal ved hjælp af algoritmer udvælge de parkeringspladser, der er ledige og matcher bilisternes indtastede behov.

Rent praktisk bruger appen telefonens GPS til at lokalisere bilens placering og viser herefter på et kort over byen, hvor de nærmeste parkeringsmuligheder er - og til hvilke priser og betingelser.

Ustwo har også udviklet en ugekalender til appen, så en bruger kan planlægge sin parkering og på samme tid udnytte byens parkeringspladser endnu mere effektivt.

GoPark er blandt de første projekter fra Fords Smart Mobility-platform, der ser dagens lys, og tegner et meget godt billede af, at byernes infrastruktur er en vigtig del af udfordringen frem mod selvkørende biler og byernes transformation mod Smart Cities.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017