Ny app skal finde ledige parkeringspladser til London-bilister

Foto: Ford/Ustwo
Ford er på vej med intelligent parkerings-app, der med hjælp fra algoritmer skal fortælle bilisterne, hvor de kan parkere.

London lægger i disse dage gader til en beta-test af Fords nye GoPark-app. En app, der ved hjælp af intelligente algoritmer skal fortælle de britiske bilejere, hvor de kan parkere, hvor længe og til hvilken pris, skriver Wired.

Appen er udviklet i samarbejde med firmaet Ustwo og har til formål at samle og sortere parkeringsreglerne i Londons 32 forskellige bydele, så bilisterne kun anvises til ledige parkeringspladser, som de rent faktisk må og kan benytte.

Med implementeringen af den nye app regner Ford med at kunne reducere trafikpropper i London, hvoraf 30 procent tilskrives bilister, der leder efter parkeringsplads. I stedet for at cirkulere i gaderne og lede forgæves efter en parkeringsplads dirigeres bilisterne direkte hen til, hvor de kan parkere i det ønskede tidsrum.

Algoritmer og GPS

Appen skal ved hjælp af algoritmer udvælge de parkeringspladser, der er ledige og matcher bilisternes indtastede behov.

Rent praktisk bruger appen telefonens GPS til at lokalisere bilens placering og viser herefter på et kort over byen, hvor de nærmeste parkeringsmuligheder er - og til hvilke priser og betingelser.

Ustwo har også udviklet en ugekalender til appen, så en bruger kan planlægge sin parkering og på samme tid udnytte byens parkeringspladser endnu mere effektivt.

GoPark er blandt de første projekter fra Fords Smart Mobility-platform, der ser dagens lys, og tegner et meget godt billede af, at byernes infrastruktur er en vigtig del af udfordringen frem mod selvkørende biler og byernes transformation mod Smart Cities.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017