Ny app skal finde ledige parkeringspladser til London-bilister

Illustration: Ford/Ustwo
Ford er på vej med intelligent parkerings-app, der med hjælp fra algoritmer skal fortælle bilisterne, hvor de kan parkere.

London lægger i disse dage gader til en beta-test af Fords nye GoPark-app. En app, der ved hjælp af intelligente algoritmer skal fortælle de britiske bilejere, hvor de kan parkere, hvor længe og til hvilken pris, skriver Wired.

Appen er udviklet i samarbejde med firmaet Ustwo og har til formål at samle og sortere parkeringsreglerne i Londons 32 forskellige bydele, så bilisterne kun anvises til ledige parkeringspladser, som de rent faktisk må og kan benytte.

Med implementeringen af den nye app regner Ford med at kunne reducere trafikpropper i London, hvoraf 30 procent tilskrives bilister, der leder efter parkeringsplads. I stedet for at cirkulere i gaderne og lede forgæves efter en parkeringsplads dirigeres bilisterne direkte hen til, hvor de kan parkere i det ønskede tidsrum.

Algoritmer og GPS

Appen skal ved hjælp af algoritmer udvælge de parkeringspladser, der er ledige og matcher bilisternes indtastede behov.

Rent praktisk bruger appen telefonens GPS til at lokalisere bilens placering og viser herefter på et kort over byen, hvor de nærmeste parkeringsmuligheder er - og til hvilke priser og betingelser.

Ustwo har også udviklet en ugekalender til appen, så en bruger kan planlægge sin parkering og på samme tid udnytte byens parkeringspladser endnu mere effektivt.

GoPark er blandt de første projekter fra Fords Smart Mobility-platform, der ser dagens lys, og tegner et meget godt billede af, at byernes infrastruktur er en vigtig del af udfordringen frem mod selvkørende biler og byernes transformation mod Smart Cities.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017