Ny app sikrer din internetsurf på offentlige wifi i lufthavne og på festivaler

Er du bekymret for tapning af billeder, passwords og netbankoplysninger når du logger på wifi i lufthavne og til festival? Ny app sikrer dine data.

En ny VPN mobilapp sikrer din kommunikation, selv om du går på offentlige wifi.

Det er selskabet Norton, som i dag lancerede appen Norton Wi-Fi Privacy, som er en abonnementsapp, der krypterer alle de data, du sender via et offentligt Wi-Fi-netværk.

Dermed får du sikret f.eks. dine logins til sociale medier, data fra din netbank og delte billeder og videoer. Appen er tilgængelig til både Apple og Android -enheder.

Tilsvarende software er set fra andre leverandører, og historien er derfor måske mest interessant oven på de sidste dages ståhaj omkring Roskilde Festivalen som i partnerskab med Edward Snowden havde opsat en række skilte, der blandt andet siger, at gæsternes brug af mobiltelefoner bliver logget.

Læs også: Snowden involveret i Roskildes privacy prank

Norton har også udarbejdet en riskorapport som viser hvor meget - eller rettere lidt - internetbrugere i ni lande ved om risikoen for tapning af private data.

Ifølge Nortons undersøgelse tror 57 procent af deltagerne, at deres oplysninger er sikre, når de går på offentlige wifis og kun 35 procent ved, hvad forskellen er på et sikkert og et usikkert wifi.

Appen tilbyder følgende:

 • Kryptering af data, der sendes og modtages via offentlige wifi
 • Sikkerhed i browseren og andre mobile apps
 • Blokerer tracking cookies
 • Maskerer online aktiviteter og lokation
 • Giver dig mulighed for at skifte din virtuelle lokation for at få adgang til geoblokeret indhold

Fås til iOS 7.0 eller nyere og Android 4,04 eller senere

Norton oplyser, at krypteringsnøglerne ændres for hver forbindelse, og at de ikke selv logger nogle data.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Hans Peter Nielsen

Det er i hvert fald en meget kommerciel pressemeddelelse, der her er sluppet igennem som en nyhed.

Funktionerne er hverken nye, unikke eller noget, man behøver at betale Norton-skat for at få: http://www.tomsguide.com/us/norton-wi-fi-privacy-app,news-22912.html

Det værste er, at DR netop ukritisk har viderebragt denne produkt-præsentation som en historie i Radioavisen.

 • 7
 • 0
#5 Bent Jensen

Alle Software produkter der sender oplysninger hjem, og dette hjem ikke er EU, bliver jo ulovligt i 2017/2018. For firmaer der vil overholde den nye data lov, og undgå en bøde på 4% af omsætningen, de må nok begynde at tænke på skifte til software, hvor de har styr på hvad der logges og til hvem.

Man skal ikke rege med en ny Safe Habor lov, da den selv om den bliver lavet og godkendt i parlementer, sikkert bliver skudt ned af det første søgsmål i et EU lande hvor der er historik for at overholde loven om retten til Privatliv.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere