Ny app lader dig bruge din gamle iOS- eller Android-enhed som overvågningskamera

En gammel smartphone, tablet eller computer med webcam er nok til at få et overvågningskamera i hjemmet. Sådan lyder det fra en startup-virksomhed, der er stiftet af en tidligere Google-ansat.

En startup-virksomhed vil lave din aflagte smartphone, tablet eller computer med webcam om til et overvågningskamera. Virksomheden Camio lover at omdanne alt fra en smartphone til det mest avancerede IP-kamera til et internetforbundent overvågningskamera, som du kan følge på dine andre enheder.

Med tjenesten lagres videoen automatisk i skyen i 30 dage, og det er gratis at bruge ét kamera. Hvis man vil bruge flere kamera-enheder, koster det 9 dollars om måneden, svarende til lidt over 60 kroner. Man kan følge med i videoen live eller forskudt ved hjælp af tjenesten, og man kan give adgang til optagelserne til dem, man vil.

Ifølge Camio bruger tjenesten avancerede læringsalgoritmer, der gør det muligt at finde de vigtigste begivenheder nemt. Tjenesten optager kun, når der er bevægelse i billedet, og det skulle ifølge udviklerne spare en stor del af internetforbindelsen. Forbindelsen til skyen sikres med 128-bit kryptering, og videoopbevaringen er beskyttet med AES-128-standarden - og ingen andre end dem, du specifikt giver adgang til det, kan følge med i videoen, lyder det fra Camio.

Bag Camio står en tidligere projektleder fra Google Maps. Han fortæller til Wired, at løsningen bl.a. understøtter muligheden for at søge i videoarkivet med almindelig sprogbrug - som eksempelvis 'folk, der nærmer sig min hovedindgang'.

Virksomheden fokuserer på sikkerhed og brugervenlighed, men mens en smartphone bruger strøm for omkring 10 kroner om året, vil en ældre, stationær PC med tilknyttet webcam nok trække en del mere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere