Ny app lader dig bruge din gamle iOS- eller Android-enhed som overvågningskamera

18. marts 2015 kl. 11:231
Ny app lader dig bruge din gamle iOS- eller Android-enhed som overvågningskamera
Illustration: Camio.
En gammel smartphone, tablet eller computer med webcam er nok til at få et overvågningskamera i hjemmet. Sådan lyder det fra en startup-virksomhed, der er stiftet af en tidligere Google-ansat.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En startup-virksomhed vil lave din aflagte smartphone, tablet eller computer med webcam om til et overvågningskamera. Virksomheden Camio lover at omdanne alt fra en smartphone til det mest avancerede IP-kamera til et internetforbundent overvågningskamera, som du kan følge på dine andre enheder.

Med tjenesten lagres videoen automatisk i skyen i 30 dage, og det er gratis at bruge ét kamera. Hvis man vil bruge flere kamera-enheder, koster det 9 dollars om måneden, svarende til lidt over 60 kroner. Man kan følge med i videoen live eller forskudt ved hjælp af tjenesten, og man kan give adgang til optagelserne til dem, man vil.

Ifølge Camio bruger tjenesten avancerede læringsalgoritmer, der gør det muligt at finde de vigtigste begivenheder nemt. Tjenesten optager kun, når der er bevægelse i billedet, og det skulle ifølge udviklerne spare en stor del af internetforbindelsen. Forbindelsen til skyen sikres med 128-bit kryptering, og videoopbevaringen er beskyttet med AES-128-standarden - og ingen andre end dem, du specifikt giver adgang til det, kan følge med i videoen, lyder det fra Camio.

Bag Camio står en tidligere projektleder fra Google Maps. Han fortæller til Wired, at løsningen bl.a. understøtter muligheden for at søge i videoarkivet med almindelig sprogbrug - som eksempelvis 'folk, der nærmer sig min hovedindgang'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden fokuserer på sikkerhed og brugervenlighed, men mens en smartphone bruger strøm for omkring 10 kroner om året, vil en ældre, stationær PC med tilknyttet webcam nok trække en del mere.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. marts 2015 kl. 11:56

Så skal det bare ud som open source så der er mulighed for brug af egen server samt tjek af sikkerhed.