Ny app garanterer krypterede samtaler og beskeder mellem Android og iOS

En ny app bringer kryptering af samtaler og beskeder til iOS, så Android og iOS-brugere nu kan kommunikere sikkert og i fortrolighed med hinanden.

Nu kan iOS-brugere kommunikere sikkert med Android-brugere. En ny app til iOS lader iPhone- og iPad-brugere skrive og tale med bl.a. Androidbrugere, skriver Fri Kultur.

Mandag blev iOS-appen Signal frigivet. Den er udgivet af Open WhisperSystems - en open source-virksomhed, der arbejder med mobilsikkerhed. Open WhisperSystems har i forvejen udgivet TextSecure og RedPhone til Android, der henholdsvis håndterer krypterede beskeder og telefonopkald. Signal-appen kombinerer begge funktioner, og lader brugerne kommunikere på tværs.

Kildekoden til de tre apps er open source, og dermed kan alle kigge kildekoden igennem for fejl og sikkerhedshuller. Alle apps er gratis, og kræver ikke et abonnement. Der er ingen reklamer, og ingen overvågning, lyder det fra Open WhisperSystems.

Al krypteret kommunikation skal foregå i selve appen, og der er altså ikke tale om, at du kan kryptere dine almindelige SMS-beskeder eller opkald gennem appen. Til gengæld fungerer det hele over dataforbindelsen på samme måde som andre tjenester som WhatsApp og Kik.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kim Jensen

Hvor adskiller denne app sig fra eksisterende som f.x. Threema, udover at den er OSS baseret ?

Jeg ved at alle er så glade for at sige at man med OSS kan downloade og kigge tingene igennem eller fikse fejl. Men faktum er at det er uhyggeligt svært at finde fejl i specielt krypto software.

 • 0
 • 0
#3 Tom Nielsen

Man kan ikke stole dem der har skrevet softwaren de printer det du ser på skærmen. Der er så mange parter inde over. Selv grafikchippen eller dit display kan være manipuleret.

Derfor kan man godt gøre det svært for dem der vil overvåge, samt sørge for at de skal bruge flere ressourcer på det. Selv NSA har begrænsede ressourcer, især hvis de tvinges til at skulle målrette deres overvågning.

 • 3
 • 0
#5 Søren Pilgård

Problemet er hvis den version af koden der ligger i appstoren og koden på nettet ikke er den samme. Har gruppen bag ikke rig mulighed for at "snyde" på denne måde? For så er 3. parts review i bund og grund ret ligegyldigt.

 • 1
 • 0
#7 Morten Wegelbye Nissen

det er et politisk problem mere end et teknisk.

Den fantastiske kreativitet som snowden har afsløret burde være bevis nok. Hvis krypteringen bliver for hård for nsa angriber de enten inden krypteringen eller efter dekryptering. Og det kan ingen app løse.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere