Ny app garanterer krypterede samtaler og beskeder mellem Android og iOS

7 kommentarer.  Hop til debatten
Ny app garanterer krypterede samtaler og beskeder mellem Android og iOS
Illustration: Open WhisperSystems.
En ny app bringer kryptering af samtaler og beskeder til iOS, så Android og iOS-brugere nu kan kommunikere sikkert og i fortrolighed med hinanden.
3. marts 2015 kl. 11:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu kan iOS-brugere kommunikere sikkert med Android-brugere. En ny app til iOS lader iPhone- og iPad-brugere skrive og tale med bl.a. Androidbrugere, skriver Fri Kultur.

Mandag blev iOS-appen Signal frigivet. Den er udgivet af Open WhisperSystems - en open source-virksomhed, der arbejder med mobilsikkerhed. Open WhisperSystems har i forvejen udgivet TextSecure og RedPhone til Android, der henholdsvis håndterer krypterede beskeder og telefonopkald. Signal-appen kombinerer begge funktioner, og lader brugerne kommunikere på tværs.

Kildekoden til de tre apps er open source, og dermed kan alle kigge kildekoden igennem for fejl og sikkerhedshuller. Alle apps er gratis, og kræver ikke et abonnement. Der er ingen reklamer, og ingen overvågning, lyder det fra Open WhisperSystems.

Al krypteret kommunikation skal foregå i selve appen, og der er altså ikke tale om, at du kan kryptere dine almindelige SMS-beskeder eller opkald gennem appen. Til gengæld fungerer det hele over dataforbindelsen på samme måde som andre tjenester som WhatsApp og Kik.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
4. marts 2015 kl. 13:04

Dancrypts app laver en krypteret tunnel mellem to telefoner. Hvad gør den her beskrevne app?

2
3. marts 2015 kl. 12:34

Buttomline idag er:

Man kan ikke stole dem der har skrevet softwaren de printer det du ser på skærmen. Der er så mange parter inde over. Selv grafikchippen eller dit display kan være manipuleret.

7
15. marts 2015 kl. 00:22

det er et politisk problem mere end et teknisk.

Den fantastiske kreativitet som snowden har afsløret burde være bevis nok. Hvis krypteringen bliver for hård for nsa angriber de enten inden krypteringen eller efter dekryptering. Og det kan ingen app løse.

1
3. marts 2015 kl. 12:31

Hvor adskiller denne app sig fra eksisterende som f.x. Threema, udover at den er OSS baseret ?

Jeg ved at alle er så glade for at sige at man med OSS kan downloade og kigge tingene igennem eller fikse fejl. Men faktum er at det er uhyggeligt svært at finde fejl i specielt krypto software.

4
3. marts 2015 kl. 14:15

Udover at være OSS, så bliver den også aktivt reviewet af 3. part. Læs mere hos EFF. Du kan også læse nærmere på the intercept og på ars technica.

Det nye i Signal version 2.0 er egentlig, at den ny også understøtter tekstbeskeder på iOS. Før var det kun tale.

5
4. marts 2015 kl. 01:15

Problemet er hvis den version af koden der ligger i appstoren og koden på nettet ikke er den samme. Har gruppen bag ikke rig mulighed for at "snyde" på denne måde? For så er 3. parts review i bund og grund ret ligegyldigt.