Ny anti-smartphone holder 20 dage på en opladning

Et projekt på Kickstarter vil skabe en telefon, der gør det modsatte af stort set alle andre telefoner i dag. Den er lille, let og holder 20 dage på en opladning. Og så har den kun en funktion.

'Step back with us'. Sådan skriver folkene bag telefonprojektet "The Light Phone" på Kickstarter, og det ligner da også på sin vis et teknologisk tilbageskridt i forhold til alle de smartphones, der bliver produceret med flere og flere funktioner.

The Light Phone er kun lidt større end et kreditkort, og det eneste den kan er at håndtere opkald.

Den er skabt af Joe Hollier og Kaiwei Tang på en Google-workshop i New York, og Hollier fortæller, at målet med The Light Phone er, at få folk til at tage en pause skærmen. Med den tilhørende app, kan man viderestille opkaldene fra sin smartphone og efterlade den derhjemme.

»Vi begyndte at bygge den, da fordi det stod klart for os, at ægte lykke kommer af at være til stede. Det har de klogeste hoveder siden Seneca har skrevet. Men så meget af vores dage bliver brugt på at stirre på skærme, at vi mister den tilstedeværelse i så mange situationer. Vi har bygget The Light Phone, for at folk kan finde en balance i deres forbundethed. Det betyder ikke, at man aldrig skal være forbundet – men det er ekstremt sundt at tage en pause,« siger han til TechCrunch.

Mere lavpraktisk er telefonen 4 mm tyk og vejer 38,5 gram, den rummer 10 telefonnumre på hurtigopkald, og den kommer med et mikro-simkort med 500 minutters taletid. Og så koster den små 700 kroner.

Hvis alt går efter planen, vil de første Light Phones blive sendt af sted i 2016. Du kan finde The Light Phone på Kickstarter her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Kirk

Hvorfor ikke bare købe en Nokia 130 som holder 26 dage på standby ?

den kan endda en hel masse smarte ting som SMS og hundredvis af kontakter, farveskærm og lidt spil, findes også i DualSim version.

koster kun 230 kr

  • 5
  • 0
#3 Henrik Mikael Kristensen

Lommefilosofi:

Vi har bygget The Light Phone, for at folk kan finde en balance i deres forbundethed.

Den kan jeg ikke greje. Den optimale enhed for mig ville være The Light Messenger, en enhed der kun kan sende og modtage beskeder og vise klokken og intet andet.

En af grundene til jeg droppede mobiltelefonen tilbage i 2007 var, at samtaler distraherer fra mit "nu". Er jeg igang med at opleve "nuet" er det absolut sidste jeg ønsker, er at høre på en komprimeret lydstream af en anden persons stemme.

Får jeg en besked, kan jeg svare, når jeg ønsker.

  • 2
  • 0
#5 Thorvald Johannes Pedersen

Jeg synes også at vi skal til og tilbage til at få et større udvalg af mobiler, der ikke kan så meget. Jeg har en Nokia X3-02.5 (https://www.google.dk/search?q=Nokia+X3-02&espv=2&biw=1536&bih=758&tbm=i...), som jeg betragter som den bedste mobil jeg nogensinde har haft. Den kan en del mere end jeg egentligt bruger - hvilket primært er sms, sekundært tale og en meget sjælden gang i mellem udnytter jeg at jeg kan gå på Internettet med den og se på Google Maps. Men jeg ville være tilfreds, hvis den kun kunne sms og tale og ellers var designet som den er. Virkelig lækker, lille og let telefon. Hvis jeg kan finde den tilgængelig kunne jeg godt finde på at købe mindst 1 mere, så jeg har i reserve.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere