Ny Android Studio understøtter Apple-cpu'er

Illustration: ra2studio/Bigstock
Avancerede faciliteter i biblioteket Jetpack Compose bliver nemmere at bruge med ny udgave af Googles flagskibs-IDE.

En ny udgave af Googles open source-udviklingsværktøj til udvikling af programmer på Android-platformen er på trapperne. Det skriver Infoq.

Navnet er Arctic Fox og versionsnummeret er 2020.3.1, som hentyder til, at værktøjet bygger på Intellij Idea i version 2020.3. Det er ikke den nyeste udgave, men er alligevel en væsentlig opdatering, skriver Infoq.

Ifølge Google er der tale om et stort fremskridt i forhold til UI-design, ved at understøtte avancerede faciliteter i biblioteket Jetpack Compose, som for nylig nåede til version ét.

En ny @Preview-annotation gør det muligt at generere forhåndsvisninger af composables, som er et komponent, der skabes med en Kotlin-funktion. Forhåndsvisningen kan give bud på forskellige konfigurationer, herunder forskellige temaer, enheder med mere.

Også nyt er en 'Layout Inspector for Compose', der gør det muligt dynamisk at visualisere, hvordan layouts skabt med composables renderes på en fysisk enhed eller en emulator.

Arctic Fox kan nu også køre på Apples nye ARM-baserede cpu'er. Der er dog endnu tale om en forhåndsvisning. Ifølge Infoq er værktøjet hurtigt og stabilt på Apple-cpu'erne, men dog med visse særheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere