Ny Android-malware lukker ned for Google Play Protect og giver gode anmeldelser til andre ondsindede apps

Illustration: MI grafik
Malwaren Trojan-Dropper.AndroidOS.Shopper.a kan også bruges til at vise annoncer og installere ondsindede applikationer.

Flere Android-enheder er blevet udsat for den udspekulerede malware, der går under navnet Trojan-Dropper.AndroidOS.Shopper.a.

Efter malwaren har fundet vej til den enkelte Android-enhed, kan udefrakommende personer tvinge sig adgang til flere funktioner på telefonen.

Udefrakommende kan lukke ned for enhedens Google Play Protect, Googles sikkerhedstjeneste til Android-telefoner, vise annoncer, installere andre ondsindede apps og ikke mindst gå ind på PlayStore for at skrive gode anmeldelser til og reklamere for samme og flere ondsindede apps.

Det skriver Bleepingcomputer.com

Læs også: Mere end 50 organisationer beder Google om at lave regler for Android-bloatware

Omfattende adgang

Udover de luskede anmeldelser og udspekulerede installationer kan malwaren med det trojanske navn også støvsuge Android-enheden for personlige informationer såsom enhedens model, netværkstype, ID- og IMEI-nummer, samt brugerens hjemland og e-mailadresse.

Researcher hos sikkerhedsvirksomheden Kaspersky Igor Golovin understreger den omfattende adgang som malwaren Trojan-Dropper.AndroidOS.Shopper.a. kan få adgang til, når den først har fået en fod indendørs på den ønskede Android-enhed.

Og med malwarens mulighed for at give sig selv tilladelse til stort set samtlige funktioner på enheden gennem Accessibility Service kan dette bestemt komme på tale.

»Med tilladelse til at anvende enhedens system interface og applikationer har malwaren næsten uanede muligheder. Den kan eksempelvis opsnappe data, der vises på skærmen, klikke på knapper og efterligne brugerens håndbevægelser.

Læs også: Kaspersky: Antallet af angreb på login med fingeraftryk og ansigtsscanning stiger

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere