Ny analyse: Open source og Git giver højere løn end mellemrum kontra tabulator

Illustration: AntonioGuillem/Bigstock
Giver det virkelig højere løn at bruge mellemrum i stedet for tabulator til indrykning af kode? Nej, men det er svært at give et klart svar på effekten.

Stack Overflow kastede for nylig benzin på bålet i den evige diskussion om, hvorvidt man skal bruge tabulator eller mellemrum til indrykning, når man programmerer. På baggrund af et spørgeskema fremviste Stack Overflow en graf, som så ud til at vise en klar sammenhæng mellem tabulator eller mellemrum og så årslønnen.

Men grafen rejste det evige statistikspørgsmål - er der så også en årsag, eller er sammenhængen tilfældig?

Læs også: Programmører, der bruger mellemrum i stedet for tabs, tjener mere

Nu har matematiker og programmør Evelina Gabasova set nærmere på datamaterialet i et længere blogindlæg, hvor hun forsøger at grave ned i, om lige netop valget mellem mellemrum og tabulator har en signifikant indflydelse, og om der er andre faktorer, som kan forklare det.

Metoden til at vise sammenhængen er lineær regression, og her kan man bruge R²-værdien til at vurdere, hvor god en model er til at forklare en sammenhæng. Her var der ikke specielt stor forskel på en model med eller uden oplysningen om, hvilken indrykning udvikleren foretrækker. Men alligevel viste modellen noget, der lignede en sammenhæng.

Da Evelina Gabasova kiggede nærmere på, hvilke faktorer der var signifikante, så viste det sig, at én af de stærkeste indikatorer for højere løn var, om udvikleren bidrog til open source. Her viste det sig så igen, at der var flere open source-udviklere, som bruger mellemrum end tabulator.

En mulig forklaring kunne være, at mellemrum altid vises ens i alle kodeværktøjer, mens tabulator kan variere. Derfor kunne der være en tendens til at foretrække mellemrum i open source, hvor mange forskellige udviklere forventes at skulle arbejde på den samme kode.

Værktøjer er indikator på virksomhedstype

Men hvorfor får open source-udviklere så mere i løn?

Evelina Gabasova gik tilbage for at se på, hvilke faktorer der placerede udviklere i den kategori af udviklere, som får højere løn end andre, og der var en stærk sammenhæng mellem Git i forhold til Team Foundation Server og lønnen.

Endvidere var der ikke den store forskel i lønnen for udviklere, der bruger Team Foundation Server til versionsstyring uanset om udvikleren foretrækker mellemrum eller tabulator.

Forklaringen på forskellen kan altså være, at udviklere i virksomheder, hvor de arbejder med open source og bruger Git, får en højere løn end dem, der sidder i virksomheder, der bruger mere traditionelle værktøjer.

Dermed ikke sagt, at det er værktøjerne, som er årsagen, men blot at værktøjerne kan være en indikator for, hvilken type virksomhed der er tale om, og at visse typer virksomheder - hvor medarbejderne bidrager til open source og bruger de værktøjer, som kendetegner nye teknologier, hvor der måske er færre om buddet i forhold til mere traditionel softwareudvikling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Benjamin Balder

Cum hoc ergo propter hoc

Dermed ikke sagt, at det er værktøjerne, som er årsagen, men blot at værktøjerne kan være en indikator for, hvilken type virksomhed der er tale om, og at visse typer virksomheder - hvor medarbejderne bidrager til open source og bruger de værktøjer, som kendetegner nye teknologier, hvor der måske er færre om buddet i forhold til mere traditionel softwareudvikling.

Jeg synes overskriften bør rettes til noget mindre fup-kausalt: Ny analyse: Virksomheder, der baserer sine teknologier på mere moderne open source redskaber, betaler medarbejderne bedre

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere