Ny analyse: Millioner af webservere kører sårbar, forældet Microsoft-software

Illustration: photogearch/Bigstock
Millioner af forældede Microsoft-webservere verden over udgør sikkerhedsrisici, lyder det i en ny analyse fra Cybernews.

Mere end to millioner webservere på verdensplan anvender forældede og sårbare versioner af Microsoft Internet Information Services (IIS).

Det skriver Computerworld på baggrund af en analyse fra CyberNews.

IIS-versionerne fra version 7.5 og tidligere understøttes ikke længere af Microsoft, hvilket betyder, at de indeholder kritiske sårbarheder og dermed er et indbydende mål for hackere og deslige.

Kina indtager med knap 680.000 enheder førstepladsen som landet med flest forældede servere. Derefter kommer USA ind på andenpladsen cirka 580.000 enheder og Hong Kong på tredjepladsen med godt 200.000 enheder.

»Grunden til, at der er så mange Microsoft IIS -servere i Kina, er den samme grund til, at der er så mange af dem i Rusland. Det er lettere at installere end Linux-servere, og licensomkostninger er ikke det store problem, da det for det meste er bootleg-versioner af Windows,« siger Andrew Useckas, der er CTO i ThreatX, og fortsætter:

»Selvfølgelig er det typisk, at de mennesker, der installerer disse piratkopierede versioner, ikke aner, hvordan de vedligeholder dem og ikke bekymrer sig om at opgradere dem.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere