Ny analyse: Millioner af webservere kører sårbar, forældet Microsoft-software

10. september 2021 kl. 10:12
Ny analyse: Millioner af webservere kører sårbar, forældet Microsoft-software
Illustration: photogearch/Bigstock.
Millioner af forældede Microsoft-webservere verden over udgør sikkerhedsrisici, lyder det i en ny analyse fra Cybernews.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mere end to millioner webservere på verdensplan anvender forældede og sårbare versioner af Microsoft Internet Information Services (IIS).

Det skriver Computerworld på baggrund af en analyse fra CyberNews.

IIS-versionerne fra version 7.5 og tidligere understøttes ikke længere af Microsoft, hvilket betyder, at de indeholder kritiske sårbarheder og dermed er et indbydende mål for hackere og deslige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kina indtager med knap 680.000 enheder førstepladsen som landet med flest forældede servere. Derefter kommer USA ind på andenpladsen cirka 580.000 enheder og Hong Kong på tredjepladsen med godt 200.000 enheder.

»Grunden til, at der er så mange Microsoft IIS -servere i Kina, er den samme grund til, at der er så mange af dem i Rusland. Det er lettere at installere end Linux-servere, og licensomkostninger er ikke det store problem, da det for det meste er bootleg-versioner af Windows,« siger Andrew Useckas, der er CTO i ThreatX, og fortsætter:

»Selvfølgelig er det typisk, at de mennesker, der installerer disse piratkopierede versioner, ikke aner, hvordan de vedligeholder dem og ikke bekymrer sig om at opgradere dem.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger