Her er verdens mest sjældne pinkode

Illustration: leowolfert/Bigstock
1234 er ikke overraskende den mest almindelige firecifrede pinkode, når folk selv må vælge. Analyse af 3,4 millioner koder afslører forudsigeligt mønster. Se hvilken pinkode, der er den mindst brugte.

Der er en god grund til, at banker og teleselskaber udsteder en tilfældig pinkode, når man får et nyt kreditkort eller simkort. For hvis man lader folk vælge de fire cifre selv, så er fordelingen langtfra tilfældig.

Blogger Nick Berry fra Data Genetics har analyseret 3,4 millioner passwords bestående af fire cifre, som er et udtræk fra en større password-database.

Der er tale om kodeord, som brugerne selv har kunnet vælge i stil med den mulighed, man som regel har for at vælge en pinkode til sin telefon.

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at den hyppigste firecifrede kode er 1234 efterfulgt af 1111 og 0000. Ud af alle 3,4 millioner koder var tæt på 11 procent kombinationen 1234. Og de 20 mest hyppige kombinationer udgjorde tilsammen næsten 27 procent af alle koderne.

De mest populære kombinationer består af mønstre som 7777 eller talpar som 1122. Men også årstal udgør en stor procentdel af koderne ifølge Data Genetics' analyse. Blot 426 kombinationer er nok til at gætte halvdelen af alle de firecifrede koder. Det er et godt stykke under de 5.000, det burde være, hvis der var en statistisk tilfældig fordeling.

Den mindst brugte kombination var 8068, som skiller sig lidt ud ved at være et lige tal, da der er en tendens til, at folk foretrækker lige tal frem for ulige tal.

Ser man på længere talkombinationer, så steg folks fantasi ikke ligefrem. Næsten 23 procent af alle kombinationerne med fem cifre var således 12345, og med ni cifre var mere end 35 procent kombinationen 123456789. Eneste afvigelse i det mønster var ved syv cifre, hvilket kan skyldes, at amerikanske brugere har benyttet deres syvcifrede telefonnummer som kode.

Andre hyppige kombinationer var dem, der kan skrives ved et mønster på enten telefonen eller det numeriske tastatur som eksempelvis 2580.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Linde

En lignende analyse blev i øvrigt foretaget af Daniel Amitay i sommeren 2011. Han havde kigget på 200.000 PIN's og set at 30 % begyndte med et 1-tal.
I vores blog diskuterede vi dengang, hvad dette betyder når virksomhedsdata på en iPhone beskyttes med PIN, og hvordan sikkerheden kan forbedres.

  • 3
  • 0
Kenneth Litgov

for at udelukke kalender-husken, må vi over 31 i begge tocifrede tal. Èt grimt et er 3279, et smukt 3280. Ellers er de fine hvis man var 32 år i 79´ og 80´. Med en enkelt undtagelse: Man har muligvis andre til at huske sine koder for sig ;)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere