Ny analyse: 40 pct. af danske SMVer har et utilstrækkeligt sikkerhedsniveau

Illustration: leowolfert/Bigstock
40 pct. af SMV'erne har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau ifølge en analyse fra Erhvervsstyrelsen. En ud af fire opdaterer ikke styresystemer eller tager backup af data. »Vi er slet ikke, hvor vi skal være,« siger DI Digital.

Erhvervsstyrelsen konkluderer, at der er behov for, at de danske små og mellemstore virksomheder (SMV'er) styrker deres digitale sikkerhed.

Konklusionen drages på baggrund af Erhvervsstyrelsens årlige analyse Digital sikkerhed i danske SMV'er, der viser, at 40 pct. af SMV'erne har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau.

Hertil kommer, at en ud af fire SMV'er ikke har implementeret to af de ifølge Erhvervsstyrelsen helt grundlæggende digitale sikkerhedstiltag, nemlig opdatering af styresystemer og backup af data.

»Det er bekymrende, at så mange SMV’er fortsat ikke sikrer sig tilstrækkeligt mod digitale angreb og ikke har styr på helt basale sikkerhedstiltag. Men det er positivt, at SMV’erne peger på konkrete tiltag, der kan løfte deres digitale sikkerhed. I Erhvervsstyrelsen stiller vi værktøjer og gode råd om digital sikkerhed til rådighed for alle virksomheder på hjemmesiden Sikkerdigital.dk. Vi arbejder selvfølgelig løbende på at forbedre og få udbredt disse værktøjer og gode råd til endnu flere danske virksomheder,« siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Torsten Andersen.

En forklaring på det manglende fokus på digital sikkerhed kan ifølge analysen være, at næsten en tredjedel af SMV'erne har oplevet udfordringer ved at anvende it-sikkerhedsløsninger. SMV'erne peger især på manglende it-kendskab og -kompetencer, manglende økonomiske ressourcer og usikkerheden ved gevinsten i at investere i digital sikkerhed.

Resultaterne falder heller ikke i god jord hos branchefællesskabet DI Digital:

»Digital sikkerhed er en mærkesag for DI Digital, og vi er slet ikke, hvor vi skal være. At 40 pct. af SMV'erne ikke har prioriteret it-sikkerheden er ganske enkelt ikke godt nok og en risiko for dansk erhvervsliv. Der eksisterer mange gode råd og vejledning til SMV'er om it-sikkerhed - også fra DI - men tallene viser, at der er brug for at gøre mere for SMV'erne. Det har vi i forvejen gjort regeringen opmærksom på, og vi ser frem til, at vi får en ny ambitiøs national strategi for cyber- og informationssikkerhed, der løfter SMV’ernes digitale sikkerhed og en digitaliseringsstrategi, der også prioriterer digital ansvarlighed,« siger Rikke Hougaard Zeberg, der er branchedirektør i DI Digital.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere