Ny analyse: 40 pct. af danske SMVer har et utilstrækkeligt sikkerhedsniveau

28. september 2021 kl. 10:171
40 pct. af SMV'erne har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau ifølge en analyse fra Erhvervsstyrelsen. En ud af fire opdaterer ikke styresystemer eller tager backup af data. »Vi er slet ikke, hvor vi skal være,« siger DI Digital.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Erhvervsstyrelsen konkluderer, at der er behov for, at de danske små og mellemstore virksomheder (SMV'er) styrker deres digitale sikkerhed.

Konklusionen drages på baggrund af Erhvervsstyrelsens årlige analyse Digital sikkerhed i danske SMV'er, der viser, at 40 pct. af SMV'erne har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau.

Hertil kommer, at en ud af fire SMV'er ikke har implementeret to af de ifølge Erhvervsstyrelsen helt grundlæggende digitale sikkerhedstiltag, nemlig opdatering af styresystemer og backup af data.

»Det er bekymrende, at så mange SMV’er fortsat ikke sikrer sig tilstrækkeligt mod digitale angreb og ikke har styr på helt basale sikkerhedstiltag. Men det er positivt, at SMV’erne peger på konkrete tiltag, der kan løfte deres digitale sikkerhed. I Erhvervsstyrelsen stiller vi værktøjer og gode råd om digital sikkerhed til rådighed for alle virksomheder på hjemmesiden Sikkerdigital.dk. Vi arbejder selvfølgelig løbende på at forbedre og få udbredt disse værktøjer og gode råd til endnu flere danske virksomheder,« siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Torsten Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En forklaring på det manglende fokus på digital sikkerhed kan ifølge analysen være, at næsten en tredjedel af SMV'erne har oplevet udfordringer ved at anvende it-sikkerhedsløsninger. SMV'erne peger især på manglende it-kendskab og -kompetencer, manglende økonomiske ressourcer og usikkerheden ved gevinsten i at investere i digital sikkerhed.

Resultaterne falder heller ikke i god jord hos branchefællesskabet DI Digital:

»Digital sikkerhed er en mærkesag for DI Digital, og vi er slet ikke, hvor vi skal være. At 40 pct. af SMV'erne ikke har prioriteret it-sikkerheden er ganske enkelt ikke godt nok og en risiko for dansk erhvervsliv. Der eksisterer mange gode råd og vejledning til SMV'er om it-sikkerhed - også fra DI - men tallene viser, at der er brug for at gøre mere for SMV'erne. Det har vi i forvejen gjort regeringen opmærksom på, og vi ser frem til, at vi får en ny ambitiøs national strategi for cyber- og informationssikkerhed, der løfter SMV’ernes digitale sikkerhed og en digitaliseringsstrategi, der også prioriterer digital ansvarlighed,« siger Rikke Hougaard Zeberg, der er branchedirektør i DI Digital.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger