Ny amerikansk lov: Du må ikke blive tracket hvis du ikke selv tillader det først

Illustration: Apple
Mange apps sporer, hvor du befinder dig geografisk. Nu skal en ny lov tvinge selskaberne til at bede om tilladelse for overhovedet at få lov til at vide, hvor du er.

Den amerikanske delstat Illinois har lige vedtaget, at det ikke skal være lovligt at spore folks geografiske placering - geolocation - hvis de ikke selv først har tilladt det, skriver Naked Security.

Forslaget er godkendt i begge lovforsamlingens kamre og ligger nu på guvernørens bord og venter på at blive underskrevet.

Læs også: Apps har fri adgang til at følge dine bevægelser

Loven siger følgende:

'Geolocation information' er information der:
(1) ikke er indholdet af en kommunikation;
(2) bliver genereret af - eller udledt af, fuldstændigt eller delvist, ydelser fra en mobil enhed, inklusive, men ikke udelukkende smartphones, tablets eller bærbare computere, og
(3) er tilstrækkelig til at fastsætte eller udlede den præcise beliggenhed for den enhed

Loven dækker ikke IP-adresser og har også en række undtagelser, da det f.eks. skal være muligt at spore børn, der er forsvundet.

Om det ændrer det helt store, kan man kun gisne om, da mange apps og enheder allerede beder om tilladelse til at dele din data.

Læs også: Næste år bliver privacy-reglerne for teleselskaber og internettjenester endelig de samme

Illinois kæmper for privatliv online

Det er ikke første gang, Illinois går ind i kampen om et privatliv på nettet. De har for få måneder siden vedtaget 'Right to Know'-loven, der tvinger selskaber som Google og Amazon til at oplyse borgerne om, hvilke data firmaerne har på borgerne, hvis borgerne spørger.

De har også en lovgivning mod brugen af biometrisk information som ansigts-, stemme- eller øjescannere, hvis brugeren ikke har først har givet sin tilladelse til det.

Læs også: Datatilsynet får kritik for at vende det blinde øje til Googles datahøst

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere