Ny Amazon-telefon vil gøre det nemt at shoppe: Genkender 100 millioner produkter

Amazon løftede onsdag sløret for sin nye smartphone Fire Phone. En telefon der med genkendelsesfunktion og adgang til Amazons markedsplads vil forsøge at ændre vores butiksvaner for altid.

Onsdag blev dagen, hvor Amazon’s Jeff Bezos stolt kunne løfte sløret for selskabets store nye satsning, deres Fire Phone, skrev flere internationale medier, heriblandt Washington Post.

Med det nye udvidede fokus håber Amazon at kunne stjæle markedsandele fra Apple og Samsung, der lige nu tegner sig for 50 pct. af markedet for smartphones, og dette skal ske med en række nytænkende features.

Den ene af dem kan tænkes at vende op og ned på, hvordan det moderne menneske handler, og udfordre den traditionelle detailhandel.

Telefonen har nemlig en lovende genkendelsesfunktion. Som man kender det fra apps, der kan genkende musik, kan Fire Phone ifølge Washington Post genkende film, TV-serier og i øvrigt alt, der findes i Amazons webbutik.

Angiveligt kan telefonens kamera genkende 100 millioner forskellige objekter og produkter.

Som det ses kan genkendelsesfunktionen i Fire Phone eksempelvis genkende skuespillere ved at pege kameraet på filmen. Funktionen skal dog også bruges til at lokke folk til at handle hos Amazon (Ilustration: Amazon) Illustration: Amazon

Tager folket Fire Phone til sig kan dette blive næste skridt inden for e-handel. Officielt har Amazon og Jeff Bezos ikke luftet nogen tanker omkring det, mens den store idé bag funktionen vil være, at det skal blive muligt at handle nærmest alt, så længe det findes hos Amazon, via sin Fire Phone.

Telefonen har desuden også en række andre spændende features. På telefonens front sidder fire infrarøde kameraer, der kan holde øje med dit ansigts bevægelser, hvilket skaber billeder på telefonen med 3D-effekter, hvor det bliver muligt at se ‘dybt’ i billeder, ligesom det skulle give muligheden for at kigge rundt om digitale hjørner i spil til telefonen.

Telefonen bliver i første omgang kun tilgængelig gennem teleselskabet AT&T, og prisen starter på 199.99 amerikanske dollar for en 32 GB model med en to års kontrakt. Skal telefonen være uden kontrakt løber prisen op i 650 dollar - eller godt 3.500 kroner.

Telefonen skulle være til rådighed fra 25. juli hos Amazon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Christian Nobel

"Angiveligt kan telefonens kamera genkende 100 millioner forskellige objekter og produkter."

Version2 har har lidt for travlt i oversættelsen af det engelske ord handle, som på dansk bedre havde være håndtere.

Så nej, du er ikke en skovl.

  • 1
  • 1
#5 Christian Nobel

På dansk betyder 'handle' at købe noget

Det kan ligeså godt betyde at sælge!

En handel er når to parter indgår en aftale om at en vare skifter hænder, mod erlæggelse af en betaling - så at prøve at bruge det ord, når der er tale om at kameraet kan genkende 100 millioner objekter er tyndt, og et udtryk for forfladigelse af det danske sprog.

Men det glæder mig da at du godt selv kan se at den ikke holder.

  • 0
  • 1
#7 martin nielsen

På engelsk betyder handle håndtag. På dansk betyder "at handle" at to eller flere parter udvkelser goder eller ydelser for andre goder eller ydelser.

Hvorfor sidder I overhovedet og diskuterer noget der kan slås op i en ordbog?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere