Ny algoritme fra Adobe: Fjerner linselus fra dit feriefoto

Fremover er det slut med at få uønskede ansigter og mennesker med på dine feriebilleder. Adobe har udviklet en ny feature, der kan fjerne både bevægelige og stationære objekter fra dine billeder. Algoritmen blev præsenteret på Max Konferencen i denne uge.

eAdobe rigtig vil ikke rigtig forklare, hvordan den nye funktion - kaldet Monument Mode - fungerer, men det ser det ud til, at algoritmen både kan registrere stationære objekter (Eiffeltårnet, for eksempel) og bevægelige objekter (turister) i realtid og fjerne dem fra dit fotoskud.

Før og efter. (Adobe)

Her demonstrerer skuespiller Nick Offerman og Adobe-community manager Kim Chambers funktionen (i fem utroligt akavede minutter).

Adobe benytter ofte sine konferencer til at fremvise nye teknologier, som kan integreres i deres produkter. Idet Monument Mode fjerner objekter fra et foto, før det er taget, er det sandsynligvis til en mobil app. Det vides endnu ikke, hvornår og om det nogensinde bliver tilgængelige for forbrugere.

Indtil da må vi nøjes med Photoshop.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#10 Bent Jensen

Nej synes det er fint, fandt først ud af at ordret eksisteret for 4-5 år siden. Det er et pragtfuldt og beskrivende ord. Kan huske en gang da vi brugte gammeldages kamera, og vi skulle tage billeder af hele følget på et museum med tidsforsinkelse. Har 8, skriver otte billeder, hvor der kommer nogen vaden ind foran kamera, før det lykkes at få et "rent" billede.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere