Ny afladsordning: Skriv klytkode med god samvittighed

Et nyt initiativ i den lidt skævere afdeling lader programmører købe sig til aflad for dårlig kode. Der kan købes aflad for mellem én og 10.000 linjer kode, og beløbet på op til 5.000 dollar støtter open source-projekter.

Hvis du hævder aldrig at have skrevet en linje dårlig kode, står der nok ikke 'programmør' på dit visitkort.

Det lige så sikkert som forekomsten af et semikolon i et C++-program, at programmører skriver dårlig kode, mener ophavsmændene til et nyt afladssystem, der lader programmører købe sig til bedre kodesamvittighed gennem en afladsordning.

Og på samme tid støtte open source-projekter, der dagligt arbejder med at bekæmpe dårlig kode, som det formuleres på hjemmesiden bag initiativet.

The Alliance for Code Excellence, som det vist nok lettere humoristiske tiltag hedder, er stiftet af folk fra blandt andet hjemmesiderne The Daily WTF og Stack Overflow.

Idéen stammer naturligvis fra det afladssystem, som lader CO2-svinende virksomheder købe sig til bedre klimasamvittighed gennem CO2-kvoter.

På hjemmesiden www.codeoffset.com kan man købe aflad for mellem én og 10.000 linjer kode til priser for 50 cent for én linje kode op til 5.000 dollar for 10.000 linjer kode, som i skrivende stund kan gå til projekterne jQuery, PostgreSQL, Apache Foundation eller et projekt efter ophavsmændenes eget valg.

Hvor meget bør du donere til Alliance for Code Excellence? Skriv i debatten nedenfor artiklen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere