Ny 20-tommer 4K-tablet fra Panasonic koster 24.000 kroner

Panasonic har snart markedets mest voldsomme tablet klar til salg. Den 20-tommer store skærm har 4K-opløsning, og en i5- eller i7-processor sørger for maskinkraft til at køre Windows 8.1.

Grænserne mellem en tablet med mobil-styresystem og en ’fuldblods’-computer er efterhånden visket godt ud. Og en ny monster-tablet fra Panasonic omdefinerer helt, hvad man kan kalde en ’tablet’.

Det 2,4 kilogram tunge apparat rummer nemlig en kraftig Windows-computer og en skærm, der vil få de fleste til at savle: 3.840x2.560 pixels fordelt på 20-tommer giver en pixeltæthed på 230 pixels pr. tomme. Det er verdens første 4K-tablet, praler Panasonic.

Navnet Panasonic Toughpad 4K fortæller også om, at tabletten er forstærket, så den kan tåle et fald på en meter uden at kny. Den er tiltænkt et professionelt marked af for eksempel arkitekter eller ingeniører, som nok primært vil bruge den ved skrivebordet, men som kan tage den med rundt om nødvendigt. Der er to timers batteritid til det formål.

Tilslutningsmulighederne på topmodellen med efternavnet Performance byder på noget så usædvanligt for en tablet som en ethernet-port i fuld størrelse. Hukommelsen er på mellem 8 og 16 gigabyte RAM, mens en SSD på 256 gigabyte sørger for lagerplads. Processoren kan være en Intel Core i5 eller i7.

Prisen begynder ifølge GSMarena.com ved 2.700 britiske pund, altså godt 24.000 kroner, hvortil man nok skal lægge moms. Panasonic Toughpad 4K skulle ramme markedet til februar, hvor der også er diverse ekstraudstyr klar, som en dockingstation, en særlig taske til brug i felten eller et ekstra batteri, som kan give seks timers arbejdsro.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Erik Madsen

Hej, så kom der endelig en brugbar All-in-One PC til køkkenet. Det bliver den ultimative foto-frame, PC, om med et TV-modul også et hjernsyn. Og det lader til at der også er standrad huller til vægbeslag til TV-arm. Dog .... skal prisen nok lidt ned..

  • 0
  • 0
#4 Thomas Andersen
  • 0
  • 0
#5 Jacob Christian Munch-Andersen

Jeg ved stadigvæk ikke hvad det ord har med computere at gøre. Men hvad angår maskinens ydelse så er det altså en rimeligt gennemsnitlig bærbar PC som med en almindelig skodskærm burde koste omkring 6000 kr. Artiklen får ikke lige fortalt at processoren (ikke så overraskende) er en mobile version med kun 2 kerner.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere