Ny 0-watt-server tænder og slukker sig selv

Fujitsus nye begynder-server er beregnet til at slukke om natten. Selv med et strømforbrug 0,0 Watt kan den godt finde ud af at tænde igen om morgenen

Fujitsu har netop lanceret en ny begynderserver beregnet til små og mellemstore virksomheder. Primergy TX100 S2 betegnes i en pressemeddelelse som velegnet til at holde styr på netværksdrev og konsolidere it-opgaver som netværksprint og dataarkivering.

Og eftersom mange små virksomheder ikke har brug for 24/7 adgang til data, men blot har behovet i almindelig arbejdstid, kan serveren slukke og tænde sig selv.

»Ikke alle virksomheder ? især ikke de små og mellemstore ? har brug for at have deres server til at køre hele døgnet rundt. Selvom energibesparelsen ved individuelle Primergy TX100 S2-servere ikke er på en stor skala, så har det alligevel været vores mål at skabe en effektiv model, der kan mindske CO2-udslippet og gøre en forskel for miljøet,? udtaler produktmarketingchef Klaes Pierre Fris fra Fujitsu i meddelelsen.

I modsætning til konventionelle servere, der bruger en anelse strøm, selv når de er slukket, bruger Primergy TX100 S2 0,0 watt i samme tilstand. Det nedsætter også strømforbruget til køling af systemet og beskytter samtidig systemet mod eksterne hackerangreb om natten og i weekender. Serveren er testet til at klare omkring 5.000 genstarter, så den kan i teorien tændes og slukkes hver dag i mere end 13 år.

Selvom den bruger 0 watt i slukket tilstand, kan PRIMERGY TX100 S2 stadig indstilles til at tænde på bestemte tidspunkter, så den kan administreres og opgraderes uden for normal arbejdstid.

I tændt tilstand suger Inte® 3420-chipsættet, Xeon 3400-processorerne, RAID 0/1 eller RAID 5/6-opsætningen i omegnen af 250 watt og den vejledende pris er sat til 4.999 kroner plus moms.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Chris Bagge

Nu er der jo mange der arbejder på skæve tider, f.eks. hjemmefra når børnene er lagt i seng. Det gør det hele noget mere besværligt. Her ville det være rigtigt smart hvis maskinen f.eks. havde to CPU'er hvor den ene havde lavt forbrug, som en aTOM processor. Så kunne den trække læsset i lavlast perioder.

  • 0
  • 0
#6 Deleted User

I mange sammenhænge er nødvendigt at kunne vække computeren med LAN. En løsning, hvor der bare kan tændes med et ur, er ikke en større landvinding. Det vil være mere anvendeligt, hvis computeren brugte meget lidt strøm - tæt på 0W - trods Wake On Lan var aktivt.

Så vidt jeg husker, findes der netkort, som har indbygget low-power Wake On Lan funktionalitet i hardwaren, og det betyder at forbruget kan komme ned i få milliwatt når computeren er standby. Et par milliwatt i standby vil intet betyde, og være næsten umåleligt på 220V. Nogle bruger også lavere energi, når det er færre data på netværket, og "vågner" på data.

Idéen med en ekstra processor, er hellerikke tosset. En lille low-power CPU, kan fungere sammen med netværket, og indeholde en lille webserver, så der kan opnås adgang, uden at bruge større strøm, og strømmen først åbnes, når der bruges korrekt adgangsprocedure, og er indtastet korrekte adgangskoder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere