Nvidias 'supercomputer' til selvkørende biler er først med ny Pascal-processor

Nvidias nye grafikprocessor har fået sin debut i en computer, Nvidia har designet specifikt til at give selvkørende biler tilstrækkelig regnekraft.

Nvidia vil levere regnekraft til selvkørende biler og har i den forbindelse indgået et samarbejde med Volvo. Men regnekraften kommer i form af en specialudviklet enhed, der også er den første, der får glæde af Nvidias nyeste grafikprocessorer. Det skriver Ars Technica.

De nye GPU'er i Pascal-serien ventes at blive tilgængelige i grafikkort i midten af 2016, men bilingeniørerne får mulighed for at rode med to styk i Nvidias Drive PX 2. Det er en enhed, som udover den kraftige GPU også har to af Nvidias Denver-processorer samlet på to integrerede kredsløb.

Enheden vil kunne yde otte teraflops og kræver vandkøling, men vil til gengæld fylde forholdsvis lidt i de 100 biler, som Volvo ifølge Ars Technica planlægger at sende ud på de svenske veje, hvor planen er at bruge maskinlæring til at gøre bilerne selvkørende.

Ved at oplære bilerne med kørsel under virkelige forhold, håber Volvo at kunne gøre softwaren i stand til bedre at håndtere uforudsete hændelser, som det kan være umuligt at programmere sig ud af på konventionel vis, skriver Nvidia i et blogindlæg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017