Nvidias 'supercomputer' til selvkørende biler er først med ny Pascal-processor

Nvidias nye grafikprocessor har fået sin debut i en computer, Nvidia har designet specifikt til at give selvkørende biler tilstrækkelig regnekraft.

Nvidia vil levere regnekraft til selvkørende biler og har i den forbindelse indgået et samarbejde med Volvo. Men regnekraften kommer i form af en specialudviklet enhed, der også er den første, der får glæde af Nvidias nyeste grafikprocessorer. Det skriver Ars Technica.

De nye GPU'er i Pascal-serien ventes at blive tilgængelige i grafikkort i midten af 2016, men bilingeniørerne får mulighed for at rode med to styk i Nvidias Drive PX 2. Det er en enhed, som udover den kraftige GPU også har to af Nvidias Denver-processorer samlet på to integrerede kredsløb.

Enheden vil kunne yde otte teraflops og kræver vandkøling, men vil til gengæld fylde forholdsvis lidt i de 100 biler, som Volvo ifølge Ars Technica planlægger at sende ud på de svenske veje, hvor planen er at bruge maskinlæring til at gøre bilerne selvkørende.

Ved at oplære bilerne med kørsel under virkelige forhold, håber Volvo at kunne gøre softwaren i stand til bedre at håndtere uforudsete hændelser, som det kan være umuligt at programmere sig ud af på konventionel vis, skriver Nvidia i et blogindlæg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017