Nvidia lancerer cloud gaming-service til Windows og Mac

Illustration: yupiramos/Bigstock
Grafikgiganten betatester cloud-app, der lader dig spille tunge spil på slidte eller billige computere.

Nvidia har til Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas annonceret, at deres cloud-gaming-service snart kommer til en gammel pc eller Mac nær dig.

Geforce Now, som servicen hedder, vil lade dig køre grafiktunge spil på en sky ladet med Nvidias egne industri-grafikkort og streame indholdet tilbage til dig i real-tid.

Programmet bliver for tiden beta-testet, og du kan skrive dig på venteliste til at prøve det gratis her. Det kræver dog en internetforbindelse på mindst 25 Mbit/s.

Konkurrenter i Danmark

Version2 har tidligere omtalt den danske cloud gaming-start-up Snoost, der tilbyder en lignende service. Ligesom med Snoost skal man med Nvidias cloud-gaming service selv eje de spil, man ønsker at spille på skyen, og bruge spiltjenesten Steam til at spille dem på.

Læs også: Dansk chrome-plugin lader dig køre de nyeste spil fra din gamle spand

Den store test, Nvidias service skal bestå, hvis den skal overbevise nye og gamle gamere, er input-forsinkelsen. En forsinkelse på blot et par millisekunder, fra man trykker eller klikker, og til man skyder eller hopper i et spil, kan gøre det svært – og i værste tilfælde umuligt – at nyde et spil.

En anmelder fra The Verge, der har prøvet servicen, fortæller, at han prøvede spillet Playerunknown's Battlegrounds på en billig bærbar uden at kunne mærke nogle forsinkelser på Nvidias service. Det var dog under kontrollerede forhold og med hurtigt internet godkendt af Nvidia selv.

Geforce Now er allerede ude til Nvidias egen Shield-enhed. Nvidia Shield er en Android-TV-baseret medieafspiller, der også tillader streaming af pc-spil via Nvidias cloud-service.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere