Nvidia til gamere: Doner jeres PC's regnekraft til kampen mod coronavirus

Illustration: Dean Drobot/Bigstock
Ved at downloade programmet Folding@home kan gamere hjælpe forskere i kampen mod corona-pandemien.

Teknologifirmaet Nvidia opfordrer gamere i hele verden til at 'donere' ubrugt GPU-kraft til at bekæmpe coronavirus-pandemien ved at downloade programmet Folding@home, som det anerkendte Stanford University står bag.

Læs også: USA's regering, Google og Facebook arbejder på at bruge lokationsdata mod coronavirus

Programmet, der kan aktiveres og deaktiveres, som det ønskes, kobler computere op til et internationalt netværk, som distribuerer processor-kraft til at udføre enorme udregninger. Udregninger bruges i simulationer af, hvordan COVID-19's proteiner opfører sig, og det skal hjælpe forskere med bedre at forstå virusset.

»De her udregninger er enorme, og hver en lille smule hjælper! Hver simulation svarer til at købe en lotto-kupon. Jo flere kuponer, vi køber, desto bedre er vores chance for at ramme jackpot,« skriver Folding@home på initiativets hjemmeside.

Læs også: Verdens mest kraftfulde supercomputer bekæmper corona

Folding@home-programmet køres allerede her i Danmark af en række eSports-klubber, der opfordrer andre til også at støtte op om det gode formål.

»Vi er mange der er berørt af coronavirus på den ene eller den anden måde, så derfor synes vi, at det er en god idé at hjælpe til, hvor vi kan,« lyder opfordringen fra Kronjyllands Esport & Tech Klub.

»Hos Kronjyllands Esport & Tech Klub har vi valgt at sætte vores vores 13 computere på lavt blus og køre et program der hedder "Folding@home", som hjælper forskere med at finde kure mod diverse sygdomme og deriblandt coronavirus.«

Folding@home-projektet har eksisteret i næsten to årtier, og de udlånte computer-ressourcer bruges af forskere til forskning i en lang række sygdomme bl.a. forskellige former for kræft, Alzheimers og Parkinsons sygdom.

I programmet kan det vælges, om man ønsker at 'donere' processorkraft til alle sygdomme, men man kan også vælge specifikt at donere sine PC's ressourcer til forskningen i COVID-19.

Med samarbejdspartnere som Sony og Google har Stanford University udviklet Folding@home, så det kan køre på Windows, Mac, Linux, PlayStation og Android.

Læs også: Playstation 3 folder løs på proteinerne

Officielt støtter disse danske klubber/foreninger op om projektet:
* Kronjyllands Esport & Tech Klub
* HS eSport (Esbjerg)
* Løgumkloster eSport MONKS
* Ik Sylvia eSport
* Bredballe IF esport

DGI Esport støtter også op om projektet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Axel Nielsen

Har været med on/off siden Einstein@home, nu har jeg dedikeret CPU/GPU tiden til Rosettas "Covid-19" gruppe. Så må Einstein vente lidt :-)

Tænker at det er tid til at invie skoleungerne i hvad deres computere også kan bruges til, mens de alligevel bare stener matematikfessor.

Så der ryger nok et par CPU/GPU mere på i næste uge :-D

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere