Nvidia, der leverer grafikkort til alt fra gamer pc’er til neurale netværk, er træt af, at deres gamer grafikkort bliver brugt til andet end gaming. Derfor anbefaler de nu hardware butikker til at begrænse, hvor mange grafikkort de sælger på en gang.
Den anbefaling kommer efter, at Nvidia i sin terms-of-service forbød at bruge Geforce grafikkort-drivere i datacentre, og dermed gjorde det meget besværligt at bruge gamer grafikkortene kaldet Geforce til andet end gaming og mining af kryptovaluta.
Og nu har de altså også fået nok af kryptovaluta minerne, skriver det tyske medie Computerbase.
»For NVIDIA, gamers come first. All activities related to our GeForce product line are targeted at our main audience. To ensure that GeForce gamers continue to have good GeForce graphics card availability in the current situation, we recommend that our trading partners make the appropriate arrangements to meet gamers’ needs as usual,« skriver Nvidia til det tyske medier.
Prisen på grafikkort
Når Nvidia er bange for, at Geforce gamere ikke har en god oplevelse, så er det fordi priserne på grafikkort er steget voldsomt, og at det kan være svært at få fingre i de bedste af slagsen. Begge dele kan skyldes, at kryptovaluta minere hamstrer dem.
Arstechnica har beskrevet, hvordan prisen på det samme grafikkort næsten er fordoblet fra maj 2017 til januar 2018 og at den vilde prisflugt kan sammenkædes med prisstigningen på kryptovalutaen Ethereum, der bl.a. gør det muligt at handle med meget eftertragtede kryptokatte.
Geforce grafikkortene er eftertragtede blandt amatør-minere, der vil profitere på de stigende priser og ekspanderer deres mining-forretninger, skriver Arstechnica.
Grafikkort er på grund af mulighederne for parallel-computing på massiv skala det foretrukne valg til de tunge hash-beregninger bag kryptovaluta-mining, og tyske Computerbase beretter om forhandlere, som er blevet bedt om at levere mere end 100 gamer-grafikkort til en bare enkelt kunde i Østeuropa.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.