Nvidia betaler 200 kr. til GTX 970 kunder som kompensation for falsk markedsføring

29. juli 2016 kl. 13:043
En amerikansk 'class action' retssag har resulteret i et forlig, hvor Nvidia har valgt at kompensere kunderne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Alle amerikanske borgere, der har købt et GeForce GTX 970 kan se frem til at modtage en check på 200 kr. som kompensation for, at Nvidia overdrev grafikkortets kvaliteter. Det skriver Polygon.

Retssagen var rettet ikke bare mod Nvidia, men også Asus, EVGA og Gigabyte, der har produceret egne varianter af samme grafikkort, og i den forbindelse videregivet de unøjagtige specifikationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

GTX 970 blev markedsført til at have 4 GB hukommelse, selvom det reelt kun var 3,5 GB RAM. Der skulle være 64 processorer i grafikkortet, men det rigtige tal var 56. Cache-kapaciteten blev også overdrevet og annonceret som 2.048 KB, selvom det i virkeligheden havde 1792 KB L2 cache.

Kompensationen på 200 kr. er blevet udregnet ud fra forskellen i specifikationerne og den oprindelige pris for grafikkortet.

Et stort antal amerikanske statsborgere har været en del af retssagen, som oprindeligt bestod af 15 separate 'class action' retssager.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
1. august 2016 kl. 11:19

200 kroner for noget, som reelt kan have haft afgørende betydning for købet ift. andre produkter, er godt nok ikke ret meget. NVIDIA har en vanvittigt markedsdominerende position, så dén her "kompensation" er mindre end et greb i lommen - og så gælder den åbenbart kun for USA.

2
31. juli 2016 kl. 11:25

Det er på flere punkter en ret grim sag, umiddelbart er der det at denne journalist udelader dele af fakta ! Jeg pines hver gang en virksomhed får lov til at indgå et forlig, og derfor bliver det retslige aspekt droppet, hvilket gør at virksomheden kan fortsætte som de plejer, med undtagelse af det område forliget gælder, i dette tilfælde USA, hvad med resten af verden ? Dette er trods alt et globalt foregået/foregående fænomen ! Jeg har aldrig forstået at nogen frivilligt har indgået et forlig, i denne type sager, for der er kun en vinder, og det er virksomheden/erne som slipper markant billigere, og tilmed kan fortsætte deres "svigefulde" adfærd alle andre steder ! Hvad er det lige der så ret opdragelsesmæssigt gøres i disse sager, jo de læres op til at det er meget billigt at lyve, måske billigere at lyve end at gøre tingene rigtigt fra starten af, for det er jo langt fra første gang forlig/settlements indgås, på baggrund af bevidst fejlinformation !

1
29. juli 2016 kl. 14:40

GTX 970 blev markedsført til at have 4 GB hukommelse, selvom det reelt kun var 3,5 GB RAM.

Der VAR 4 GB ram på kortene. De sidste 0,5 GB er bare langsommere end de første 3,5 GB. Se evt. jeres egen kilde ;-)

The GTX 970 was marketed as a card with 4 GB of video memory, whereas the card actually has 3.5 GB of RAM, with the remaining 0.5 GB being a much slower "spillover segment" that is decoupled from the main RAM