Nvidia betaler 200 kr. til GTX 970 kunder som kompensation for falsk markedsføring

En amerikansk 'class action' retssag har resulteret i et forlig, hvor Nvidia har valgt at kompensere kunderne.

Alle amerikanske borgere, der har købt et GeForce GTX 970 kan se frem til at modtage en check på 200 kr. som kompensation for, at Nvidia overdrev grafikkortets kvaliteter. Det skriver Polygon.

Retssagen var rettet ikke bare mod Nvidia, men også Asus, EVGA og Gigabyte, der har produceret egne varianter af samme grafikkort, og i den forbindelse videregivet de unøjagtige specifikationer.

GTX 970 blev markedsført til at have 4 GB hukommelse, selvom det reelt kun var 3,5 GB RAM. Der skulle være 64 processorer i grafikkortet, men det rigtige tal var 56. Cache-kapaciteten blev også overdrevet og annonceret som 2.048 KB, selvom det i virkeligheden havde 1792 KB L2 cache.

Kompensationen på 200 kr. er blevet udregnet ud fra forskellen i specifikationerne og den oprindelige pris for grafikkortet.

Et stort antal amerikanske statsborgere har været en del af retssagen, som oprindeligt bestod af 15 separate 'class action' retssager.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Søren Jensen

GTX 970 blev markedsført til at have 4 GB hukommelse, selvom det reelt kun var 3,5 GB RAM.

Der VAR 4 GB ram på kortene. De sidste 0,5 GB er bare langsommere end de første 3,5 GB. Se evt. jeres egen kilde ;-)

The GTX 970 was marketed as a card with 4 GB of video memory, whereas the card actually has 3.5 GB of RAM, with the remaining 0.5 GB being a much slower "spillover segment" that is decoupled from the main RAM

  • 0
  • 0
#2 Dave Pencroof

Det er på flere punkter en ret grim sag, umiddelbart er der det at denne journalist udelader dele af fakta ! Jeg pines hver gang en virksomhed får lov til at indgå et forlig, og derfor bliver det retslige aspekt droppet, hvilket gør at virksomheden kan fortsætte som de plejer, med undtagelse af det område forliget gælder, i dette tilfælde USA, hvad med resten af verden ? Dette er trods alt et globalt foregået/foregående fænomen ! Jeg har aldrig forstået at nogen frivilligt har indgået et forlig, i denne type sager, for der er kun en vinder, og det er virksomheden/erne som slipper markant billigere, og tilmed kan fortsætte deres "svigefulde" adfærd alle andre steder ! Hvad er det lige der så ret opdragelsesmæssigt gøres i disse sager, jo de læres op til at det er meget billigt at lyve, måske billigere at lyve end at gøre tingene rigtigt fra starten af, for det er jo langt fra første gang forlig/settlements indgås, på baggrund af bevidst fejlinformation !

  • 0
  • 0
#3 Kasper Hovgaard

200 kroner for noget, som reelt kan have haft afgørende betydning for købet ift. andre produkter, er godt nok ikke ret meget. NVIDIA har en vanvittigt markedsdominerende position, så dén her "kompensation" er mindre end et greb i lommen - og så gælder den åbenbart kun for USA.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere