Nul kroner i kompensation til it-folket for multimedieskat

En rundspørge viser, at langt de fleste it-professionelle ikke bliver kompenseret af deres arbejdsgivere for multimedieskatten, selvom stort set alle rammes af den. Fagforeningen Prosas råd: Kræv lønforhøjelse eller flere goder.

Det er kun en lille gruppe af de it-professionelle, der hverken har arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, netopkobling eller bærbar pc. Derfor rammes stort set alle i it-branchen af regeringens nye multimedieskat.

Det viser en rundspørge fra Prosabladets brugerpanel. 68 procent bliver fra januar 2010 ramt af den nye skat, og af dem har mere end 70 procent ikke fundet en kompensationsordning med deres arbejdsgiver. Det skriver prosa.dk.

Der er dog håb for multiemedieskat-plagede it-professionelle. Omkring 10 procent af de ramte har nemlig fået en aftale i stand, og yderligere 10 procent ligger stadig i forhandlinger.

Prosa råder ifølge hjemmesiden medlemmerne til at gå til chefen med krav om kompensation. Rent konkret i form af en lønstigning på 314 kroner om måneden, hvis man betaler topskat, eller med et krav om at få fyldt posen med multimedie-beskattede goder, når man nu alligevel ikke kan slippe.

»Når det er noget, der er påtvunget én, må man kræve kompensation. Alt andet er ikke rimeligt. Arbejdsgiveren får også noget ud af, at medarbejderen er udstyret med disse arbejdsredskaber,« siger Prosas formand, Niels Bertelsen til prosa.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kim Schulz

Det er som om at Prosa glemmer at arbejdsgiverne også kommer til at lide under det her. Det er en beskatning som regeringen kræver og derfor er det ikke arbejdsgiverens ansvar at godtgøre for regeringens afstumpethed. Vil de også have at arbejdsgiverne betaler ekstra i løn hvis skatten stiger?....og må de så sænke lønnen når skatten falder? (medarbejderen vil jo få det samme udbetalt).

 • 0
 • 0
#5 Jesper Svarre

Dette er desværre kun en halv sandhed.

Hvis du fx har en arbejdsgiverbetalt bærbar pc, så kan du ikke benytte den hjemme (jeg taler ikke om privat brug, men arbejdsmæssigt på din bopæl) uden at skattefar lægger til grund, at du så også benytter den privat og du skal betale MM-skat af den.

Fuldstændigt det samme gælder for mobiltelefoner.

 • 0
 • 0
#6 Per Michael Jensen

Tjek liiige Skat's hjemmeside!

Det er forudsætninger for at du kan slippe for at betale Multimedieskat af din mobiltelefon: 1. At du har skrevet under på tro og love at du ikke bruger telefonen privat. 2. At din arbejdsgiver faktisk kontrollerer at du ikke bruger mobiltelefonen privat. 3. At du ikke har andre goder der udløser Multimedieskat.

Hvordan F... (undskyld) skal min arbejdsgiver kontrollere at jeg ikke sniger en enkelt privat samtale ind?

Multimedieskatten er, som sædvanlig, bare endnu en skat der skal betales, uden diskussion. Navnet er kun til pynt, og begrundelsen er hjernelam. (Sagde nogen sukkerafgift eller CO2 afgift?)

Det er bare business as usual.

[Ed.] Hvorfor er det så symptomatisk for liberalisterne, at de anser folk for skyldige indtil det modsatte er bevist?

 • 0
 • 0
#9 Kim Schulz

Set fra en medarbejders synspunkt er der ikke den fjerneste forskel på om det er lønnen eller udstyret som beskattes....i den sidste ende betyder det mindre penge i udbetaling. Regeringen råber op om at de støtter fleksible arbejdspladser osv osv....men dette er en af de største forhindringer for at vi arbejdende folk overhoved kan være "fleksible" i forhold til vores arbejde. Jeg har ikke et valg....jeg SKAL have min bærbar med hjem som del af mit arbejde. jeg SKAL også bruge en firma telefon når jeg er ude og rejse og jeg SKAL have en internet forbindelse i mit hus så jeg til enhver tid kan få kontakt til firmaets net. jeg kan med andre ord ikke slippe for denne beskatning med mindre jeg skifter job.

 • 0
 • 0
#11 Kristian Larsen

Mange steder kompenseres der for at man bliver beskattet af den mobil telefon man i arbejdsmæssig henseende får til rådighed.

Forskellen er at man med multimedieskatten ikke kan fradrage ens egne udgifter til multimedier.

Dertil kommer at man her beskattes hvis man har adgang til udstyret, uanset om man bruger det eller ej.

MM skatten er nok kommet for at blive, mens ens skatteprocent kan blive sat op og ned - og derfor giver det også mening at medarbejdere kompenseres. Put evt. en klausul ind som siger at kompensationen bortfalder i tilfælde af at multimedieskatten forsvinder.

Min beregning viser iøvrigt at for at jeg personligt skal få en 0 løsning (hverken tabe eller vinde) skal jeg have et tillæg på 660 DKK/mdr. - men det er så fordi jeg har udnyttet telefoni fradragsreglen som nu bortfalder.

Dvs. jeg taber ca. 8k på 1 år med multimedie skatten alene fordi jeg engang imellem skal kunne logge på virksomheds nettet hjemmefra.

 • 0
 • 0
#13 Michael Nielsen

[Ed.] Hvorfor er det så symptomatisk for liberalisterne, at de anser folk for skyldige indtil det modsatte er bevist?

Det er en fejl opfattelse at der er librale partier i Danmark, og der overhovedet er en eneste parti i Danmark der kæmper for liberal politik - Liberal Alliance har endnu ikke bevist hvad de reelt står for, men meget af det de siger er i den rigtige retning, men det gjorde venstre, og de konservative også, men føre stadigvæk socialist politik.

Det hele er social-demokratiske pladder, som går ind for tvang, og ophævelsen af retsikkerheden, hvor man er skyldig indtil bevist uskyldig, især når det drejer sig om skat.

 • 0
 • 0
#14 John Vedsegaard

Liberal Alliance er et provoparti der ikke har alverdens indhold. Et ægte liberalt parti, eller for den sags skyld, et ægte arbejderparti, findes ikke mere i Danmark. Nu er de alle grå og alt handler om taburetrytteri og ikke noget som helst andet, forskellen består kun i det man påstår at stå for.

 • 0
 • 0
#15 Per Michael Jensen

Hvorfor er det så symptomatisk for liberalisterne, at de anser folk for skyldige indtil det modsatte er bevist?

Uddyb venligst.

Hermed lidt eksempler:

Multimedieskat: Underskrift på tro og love er ikke nok, jeg skal bevise min uskyld ved at arbejdsgiveren tjekker telefon regningen.

Ledighed: Ledige skal bevise deres uskyld i situationen, bl.a. ved at sende daglige ansøgninger.

Hjemmehjælp: Hjemmehjælpere skal bevise de ikke sløser med tiden, ved at registrere hvornår de kommer og går ved hver bruger.

 • 0
 • 0
#16 Kristian Larsen

Multimedieskat: Underskrift på tro og love er ikke nok, jeg skal bevise min uskyld ved at arbejdsgiveren tjekker telefon regningen.

Ledighed: Ledige skal bevise deres uskyld i situationen, bl.a. ved at sende daglige ansøgninger.

Hjemmehjælp: Hjemmehjælpere skal bevise de ikke sløser med tiden, ved at registrere hvornår de kommer og går ved hver bruger.

Ledighed: man skulle også snakke med alle mulige folk ifb. med ledighed før. Det med ansøgninger kom af at man f.eks. ikke kunne få avis omdelere selvom der var massere af ledige som pr. definition skulle være til rådighed på arbejdsmarkedet.

Hjemmehjælp: jeg synes at kunne huske at emnet var oppe i valgkampen 2001, så måske det ikke er noget nyt - det er iøvrigt kommunerne som bestemmer at det skal være sådan, og hvem sidder på flest borgmesterposter?

Jeg er sådan set enig med dig i at den nuværende regering laver alt for meget kontrol politik, jeg er også enig med dig i at det ikke er særligt liberalt, men prøv at bemærk hvor de her kontrol tiltag kommer fra? Hovedsageligt er det noget DF får, for at stemme for finansloven, og hvem minder DF mest om? Soc. dem, ok godt så.

Det med tro og love i MM-skatte regi er iøvrigt en videreførsel af reglerne for fri telefon - min arbejdsgiver er d.d. forpligtiget til at checke at mit forbrug ikke overstiger X og at procentdel Y er arbejdsrelaterede samtaler, og det ved jeg de ikke kan udfra regningen.

Vil du se kontrol? Så glad dig til det nye AFO regime :|

 • 0
 • 0
#17 Michael Nielsen

John Vedsegaard, 23. november 2009 19:39

Liberal Alliance er et provoparti der ikke har alverdens indhold. Et ægte liberalt parti, eller for den sags skyld, et ægte arbejderparti, findes ikke mere i Danmark. Nu er de alle grå og alt handler om taburetrytteri og ikke noget som helst andet, forskellen består kun i det man påstår at stå for.

Ganske nøjagtigt sagt, og det er det store problem, hvorfor Danmark står i stampe, og går tilbage i stedet for frem.

Det drejer sig om at havde magten, men desværre magter ingen at bruge magten til noget nyttigt, ud over signal politik. Basalt set Veldfærd er det eneste man snakker om.

Men er også den ting der er en mangel vare i Danmark, da jeg har kendskab til en del folk der er syge, men igen reel hjælp kan få, mens flertallet af mellem klasse vælgere får i hovedet og røv.

At holde øje med arbejdsløse er fint, hvis personen har vist sig at være "vane arbejdsløs", men jeg er nu for første gang (20 år på arbejdsmarkedet) kommet i situationen at jeg bliver nød til at gå på dagpenge indtil den værste del af fyringerne og krisen er over... Jeg finder det ret ydmygende at skulle bede om hjælp, og så at blive behandlet som en uvorn unge der ikke gider lave noget, finder jeg meget fornærmende. samt at jeg P.T. ikke kvalificere for hverken dagpenge, eller kontant hjælp, tiltrods for jeg ikke har haft arbejde i 6 måneder, og har betal 13 års kontigent til A-kassen (hvilket spild af penge), og det hele hænger i bureakrati, i et system som er totalt ligeglad med mennesker.

Nej liberal er politikken ikke, socialist er nok det nærmeste, planøknomi, tvang, og over kontrol.. Vi mangler bare henrettelser, og hemmelige politi, så er vi på niveau med kina og DDR.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere