Nu virker Dankortet også med MobilePay på nettet

Fra i dag kan man bruge sit Dankort og Visa/Dankort med mobilbetalingsløsningen MobilePay, når man handler på nettet.

Nu kan du bruge dit Dankort eller Visa/Dankort med den populære mobilbetalingsløsning MobilePay, når du handler på nettet. Det fremgår af Danske Banks side om MobilePay.

Indtil i dag har løsningen virket med MasterCard, Visa og Visa Electron. Ifølge Danske Bank betyder tilknytningen af Dankortet, at to millioner brugere nu kan handle på nettet, modsat kun en halv million, der førhen kunne bruge MobilePay til nethandel.

Læs også: Danske Bank: 1,9 millioner danskere bruger MobilePay

Samlet tilbyder mere end 300 netbutikker betaling med MobilePay - bl.a. tøjbutikken Boozt, Gul og Gratis og Fona. Betaling ved hjælp af MobilePay på nettet foregår ved, at brugeren indtaster sit mobilnummer, hvorefter en betalingsanmodning kommer frem på mobilen.

For nyligt meddelte Danske Bank og Dansk Supermarked, at man i øjeblikket tester brugen af MobilePay til betaling i en lille håndfuld supermarkeder i hele landet.

Læs også: Føtex åbner for trådløse betalinger via MobilePay

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Leif Neland

Mit Visa/dankort har da virker fint hele tiden

Du forveksler det med mobilepay mellem private og mellem private og fysiske butikker. Der har de forskellige kort virket hele tiden.

Nej, det, der omtales her er betaling med mobilepay i en netbutik. Det har hidtil kun fungeret med visa debit/elektron og mastercard, ikke med (Visa-)Dankort.

Jeg ved det, fordi jeg har både VisaDankort, VisaDebit og en webbutik, med mobilepay.

Du skal dog i mobilepay-appen lukke op for at kortet må anvendes i fysiske og/eller netbutikker; det enkelte kort skal også NemID-valideres af hensyn til Hvidvaskningsloven. (Og Se&Hors tystys-kilde?)

Det er en fordel, at man kan benytte et almindeligt (Visa)Dankort, fordi kortgebyret (ikke mobilepay-gebyret, der p.t. er 0) er væsentligt højere på debitkort som VisaDebit og MasterCard.

Du er velkommen til at prøve i https://www.paradiss.dk :-)

  • 6
  • 0
#3 Peter Rosendahl

Men; man har jo hele tiden kunne handlet på nettet med sit betalingskort. Så hvad er det man kan nu, som man ikke kunne før?

Mobilepay er i mine øjne blot et mobiltelefon-alias for et betalingskort. Det har absolut sin berettigelse, men jeg ser ikke lige ideen med nethandel?

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere