Nu vil Swipp for alvor give MobilePay konkurrence i butikkerne

22. juni 2015 kl. 11:177
Swipp-appen vil i løbet af sommeren være klar til at blive udrullet i danske butikker, og med sig bringer den et højere betalingsloft og en lavere afgift for forretningerne end konkurrenten, MobilePay.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De øvrige danske banker vil nu for alvor tage konkurrencen op med Danske Banks megasucces MobilePay, der foruden at være danskernes foretrukne betalingsapp sågar sidste år blev kåret som ‘årets ord’ af P1.

Bankernes alternativ, appen Swipp, vil i løbet af sommeren være klar til at blive implementeret i danske butikker. Selvom konkurrenten er langt foran, håber banker som Nordea, Sydbank og Jyske Bank, at Swipp alligevel vil vise sig at have en konkurrencemæssig fordel.

Det skriver Berlingske.

Appen har for det første et højere betalingsloft pr. dag end MobilePay med en grænse, der går ved 10.000 kr. (mod MobilePays 2.000). Desuden er appen helt grundlæggende sat op til at overføre fra konto til konto i modsætning til Danske Banks betalingskort-model.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gør det billigere for forretningerne at tage imod overførsler med Swipp, der vil takseres til mellem 40 og 60 øre pr. gang i modsætning til MobilePay’s afregningsordning på én procent af beløbet (dog maks. fem kroner).

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
23. juni 2015 kl. 21:21

Det ville være rart hvis der dels lå en specifikation sådan at man kunne skrive sine egne apps der lavede ting via enten mobile pay eller swipp.

Det ville også være rart hvis det i det mindste var muligt at få adgang til swipp eller mobile pay applikationerne uden at skulle blande google, apple eller microsoft ind i sine bankforretninger. (Læg dog .apk-filen ud til fri download!)

3
23. juni 2015 kl. 10:55

Har SWIPP ikke stadig gebyrer ved overførsler fra privat til privat? Det er jo gratis med mobilepay og gebyrer for private er en væsentlig dealbreaker og klart hovedårsagen til mobilepays store success.

6
23. juni 2015 kl. 18:40

Der har da aldrig været gebyr for swipp privat overførsel? Har du en kilde på det?

2
23. juni 2015 kl. 09:28

Jeg ville da gerne bruge Swipp, men Nykredit er ikke med (ingen apps til Windows Phone)

4
23. juni 2015 kl. 13:23

Heller ikke alle der kan bruge MobilePay....

Udenlandske medarbejdere i danske virksomheder udstyret med et skatte cpr-nummer, kan ikke mere bruge MobilePay, det kunne de indtil den sidste opdatering.

Danske Bank har forskellige forklaringer nogen gange er det pga skat og andre gange pga nye regler fra forbrugerstyrelsen, men ingen tidshorisont på løsning af problemet.

1
22. juni 2015 kl. 13:13

Flot afskrift af andet medies artikel. Hvor er Bitcoins blevet af i snakken? - Der er endnu lavere gebyr og endnu højere beløbsgrænser. Hvad siger butikkerne til Bitcoins? Det kan I måske spørge nogle af de store om; Coop, Dansk Supermarked, m.fl..