Nu vil Pentagon ikke længere sælge mobiler fra Huawei og ZTE

Mobiltelefoner og modemmer fra de to kinesiske virksomheder er siden 25. april ikke længere til at finde på hylderne i butikker på amerikanske militærbaser.

Det amerikanske forsvarsministerium sælger ikke længere modemmer og mobiltelefoner fra de kinesiske teknologivirksomheder Huawei og ZTE i butikker på dets militærbaser.

Det skriver Reuters.

Læs også: USA og Storbritannien advarer mod ZTE: De kan tvinges til tele-sabotage

Årsagen er, at produkterne måske kan udgøre en sikkerhedsrisiko, meddeler talsmand for Pentagon Major Dave Eastburn.

»Disse apparater udgør måske en uacceptabel risiko for ministeriets personale og mål,« siger han ifølge Reuters.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Nikolaj Vindelbo

Årsagen er, at produkterne udgør en sikkerhedsrisiko "udgør måske en uacceptabel risiko"

Er der ikke forskel på at i påstår de udgør en risiko og Dave Eastburn siger at de MÅSKE udgør en risiko.

Syntes måske det er voldsomt at i kan konkludere at der er en risiko.

 • 4
 • 0
#4 Kenn Nielsen

Er der ikke forskel på at i påstår de udgør en risiko og Dave Eastburn siger at de MÅSKE udgør en risiko.

Syntes måske det er voldsomt at i kan konkludere at der er en risiko.

Tankeeksperiment:

Hvis jeg nu opbevarer alle dine personlige data, passwords, osv. Alle data er fuldstændigt sikre....ifølge mig.

Vil du så agere som om der måske er en risiko ? Eller vil du agere som om der er en risiko ?

Og vil der være forskel på din ageren ?

K

 • 3
 • 0
#5 Nikolaj Vindelbo

Vil mene der er forskel på om noget er fakta eller måske er fakta. Hvordan jeg reagere afhænger vel af hvad den vuderet risiko for at det er sandt er og hvor følsomt det er. Men der er stadig forskel på at manden siger måske og det bliver skrevet som at der ER en risiko.

Kristoffer Jørgensen var også enig og det er rettet...

 • 1
 • 2
#6 Matthias Smed Larsen

Jeg er enig med den vurdering der af fremsat af Techdirt: Hvis der er en sikkerhedsrisiko skal de fremlægge beviser for det, ellers lugter det af forklædt protektionisme.

Ydermere er det ironisk af det amerikanske statsapperat snakker om fremmede magter og sikkerhedsriscisci når man har haft fingrene nede i telekommunikationstjenester og elektroniske apperater eksporteret til udlandet.

 • 2
 • 1
#7 Albert Jensen

USA har gennem årtier anvendt produkter produceret i USA til at spionere mod resten af verden. Uanset om det er krypteringsudstyr, Cisco routers, sociale medier, telefoner, programmer eller computere. De regner vel bare med, at kineserne gør det samme - hvad de måske også gør. At USA gør det ved vi i hvert fald med 100% sikkerhed. Ellers spørg Edvard Snowden.

 • 1
 • 1
#8 Finn Christensen

Ydermere er det ironisk af det amerikanske statsapperat snakker om fremmede magter og sikkerhedsriscisci

De regner vel bare med, at kineserne gør det samme - hvad de måske også gør.

@Matthias Smed Larsen og @Albert Jensen

Jeg kender selvfølgelig ikke jeres arbejde eller generelle viden, men der er intet "ironisk" og heller intet "Tyv tror.." i forbindelse med efterretningsvirksomhed eller på folkeligt dansk "spionage".

Det er en kendt form for opgave, der skal udføres - har eksisteret i tusinder år - og mange udøver/virksomheder betjener eller er ansat og aflønnet hos en helt almindelig stat eller af et kongerige. Vi har skam også nogle "blød hat og blå briller" herhjemme, og har har haft dem så længe historien rækker tilbage.

Ethvert efterretningsvæsen bruger samtlige mulige metoder incl. HW, der kan anvendes uden at fortælle omgivelserne at man lytter, ser eller tapper information - selvfølgeligt. Det er det, som de er ansat til og bliver aflønnet for.

Samt der benægtes ligeledes automatisk, at der sør'me ikke laves noget som helst skummelt eller fordækt.. host... host..

Tjenestens væsentligste afvigelse fra normalbilledet er, at den samt aktørerne naturligvis ikke reklamerer med tilstedeværelsen, eller skal dokumenterer noget som helst offentligt.

Så USA handler helt fornuftigt og rationelt i deres verden mod nogle, som også handler helt rationelt og fornuftigt i deres verden.

At Danmark gerne er meget bestræbende, uvidende eller naivt ligeglade på området, det skyldes både noget kulturelt, samt at alt der ikke kan ses samt "koster penge", det gider hverken politiker eller borger ;)

 • 2
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere