Nokia vil til bunds i videofusk-skandale: Indleder uafhængig undersøgelse

Nokia vil nu »forstå, hvad der skete« i sagen om en reklamevideo for den nye Windows-telefon Lumia 920, der snød med kamerademo.

Finske Nokia sætter nu en uafhængig undersøgelse i gang af den reklamevideo, der skulle demonstrere det fantastiske nye kamera i Nokias kommende Windows-telefon Lumia 920, men som viste sig at være fup.

Læs også: Nokia indrømmer fusk: Reklame for fantastisk kamera i Lumia 920 var fup

Det sker for at »forstå, hvad der skete,« oplyser talskvinde Susan Sheehan, Nokia, ifølge Businessweek.com.

I sidste uge kom det frem, at Nokia i sin reklamevideo for Lumia 920 har brugt et professionelt kamera til at filme den sekvens, der skal demonstrere Lumia-kameraets nye teknologi til billedstabilisering, OIS.

Sagen er ubekvem for Nokia, der trods fine anmeldelser af selskabets foreløbige Lumia-modeller stadig kæmper med skuffende salgstal.

Læs også: Ekspert: Danskerne fatter ikke, at Windows Phone er lige så fed som iPhone

Nokia har efterfølgende beklaget hændelsen og lagt en ny video på Youtube, som demonstrerer kameraet.

Du kan læse mere i Version2's dækning af de kommende Lumia-telefoner 920 og 820 med Windows Phone 8, der ifølge analytikere er sidste udkald for den detroniserede mobilkæmpe.

Læs også: Analytiker om Lumia 920: Det er nu eller aldrig, Nokia

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jesper Nyrup

De forsøger at vende fadæsen til sin fordel. "Se hvor gode vi er til at straffe de stygge reklamefyre som totalt snød os hos flinke, etiske Nokia". De tror sikkert også at de får opmærksomhed på grund af dette som vil hjælpe til med "brand recognition" eller noget i den stil. As if!!! Nokia i er bare så skuffende, you used to be somebody. Nu er i bare Ballmers stik og rend drenge. So sad :-(

 • 4
 • 3
#4 Martin Kjær Jensen

... en god gammeldags lynchning. Man kan altid give den/de ansvarlige skylden hvis Nokia går helt under grundet skuffende salg. Og så er vejen til galgen lagt :)

Jeg antager, uden at have beviser, at dette sikkert er almen reklame praksis. Optag noget med det bedste udstyr man kan få fat i og påstå så at det er udført med noget andet billigere udstyr, som man gerne vil sælge.

Reklamerne for Sony Ericssons Arc / Arc S / Ray, som også skulle have et super kamera der kunne tage billeder og film af nattelivet i byerne osv., er sikkert faked på samme måde. Jeg kan i hvert fald ikke få disse telefoner til at tage brugbare billeder så snart lyset falmer lidt.

Og der er sikkert mange andre eksempler ... HTCs reklamer med ham der filmer mens de hopper i faldskærm osv.

 • 3
 • 1
#5 Christian Andersen

Selv om det ikke umiddelbart ser ud til at være god reklame, så stinker det her altså for meget af et stunt. Det kan simpelthen ikke passe at reklamefirmaet overså den bilrude! Og nu bliver historien holdt i live ved at etablere den her undersøgelseskommission eller hvad det nu er.

Meget smart, men lidt trættende.

 • 0
 • 1
#6 Peter Andersen

Altså, hvis den OIS teknik de forsøgte at illustrere med den fuskede film er så fantastisk, hvorfor så ikke blot producere nogle overbevisende med/uden videoer der blæser os alle bagover?. To telefoner, lidt gaffa, OIS til på den ene, fra på den anden, en pige på cykel... Tillid til deres produkt, så der den fuskede video da hurtigt glemt.

Altså forudsat det virker så godt som de antyder, selvfølgelig...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere