Nu vil Apple lade visse Apps linke til egne hjemmesider

3. september 2021 kl. 14:561
Nu vil Apple lade visse Apps linke til egne hjemmesider
Illustration: bigtunaonline/Bigstock.
»Reader«-apps kan i fremtiden linke til eksterne hjemmesider som følge af ændring i Apples App Store.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple vil fra starten af 2022 lade udviklere af såkaldte »reader«-apps linke til en ekstern hjemmeside, hvorfra man kan oprette eller administrere en konto - og potentielt omgå Apples betalingssystem.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Reader-apps er apps til bl.a. digitale blade, aviser, bøger, lyd, musik og video, herunder Spotify og Netflix.

Ændringen i App Store sker som følge af en fem år lang undersøgelse foretaget af japanske konkurrencemyndigheder (JFTC), der blev iværksat, fordi JFTC mente, at de eksisterende retningslinjer var konkurrenceforvridende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændringen gælder for reader-apps på tværs af alle lande og altså ikke kun i Japan.

Som det er i dag, skal app-udviklere bruge Apples interne betalingssystem og kan altså ikke linke til deres egne eksterne hjemmesider. Det betyder bl.a. at kunders køb ifm. app'en og mikrotransaktioner kun kan ske internt i app'en, hvoraf Apple modtager mellem 15 - 30 pct. i kommission.

»Tillid til App Store er alt for os. Fokus for App Store er altid at skabe en sikker og sikker oplevelse for brugerne, samtidig med at hjælpe dem med at finde og bruge gode apps på de devices, de elsker,« siger Phil Schiller, der har titel af "fellow" hos Apple og fører tilsyn med App Store.

Han fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har stor respekt for Japan Fair Trade Commission og værdsætter det arbejde, vi har udført sammen, hvilket vil hjælpe udviklere af reader-apps med at gøre det lettere for brugere at konfigurere og administrere deres apps og tjenester, samtidig med at beskytte deres privatliv og opretholde deres tillid.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. september 2021 kl. 13:46

men det har ikke været muligt at henvise til ekstern betaling/abonnement i deres app. Forskellen er derfor at nu må man henvise til ekstern betaling på egen hjemmeside.

Jeg har i adskillige år abonneret på tidsskrifter via udbyderens egen hjemmeside, f.eks. Wype og betalt direkte til udbyderen. Det er derfor ikke korrekt at man SKAL benytte Apple's betalings system, i nogle tilfælde har man godt kunne bruge udbyerens eget system.