Nu vil Apple lade visse Apps linke til egne hjemmesider

Illustration: bigtunaonline/Bigstock
»Reader«-apps kan i fremtiden linke til eksterne hjemmesider som følge af ændring i Apples App Store.

Apple vil fra starten af 2022 lade udviklere af såkaldte »reader«-apps linke til en ekstern hjemmeside, hvorfra man kan oprette eller administrere en konto - og potentielt omgå Apples betalingssystem.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Reader-apps er apps til bl.a. digitale blade, aviser, bøger, lyd, musik og video, herunder Spotify og Netflix.

Ændringen i App Store sker som følge af en fem år lang undersøgelse foretaget af japanske konkurrencemyndigheder (JFTC), der blev iværksat, fordi JFTC mente, at de eksisterende retningslinjer var konkurrenceforvridende.

Ændringen gælder for reader-apps på tværs af alle lande og altså ikke kun i Japan.

Som det er i dag, skal app-udviklere bruge Apples interne betalingssystem og kan altså ikke linke til deres egne eksterne hjemmesider. Det betyder bl.a. at kunders køb ifm. app'en og mikrotransaktioner kun kan ske internt i app'en, hvoraf Apple modtager mellem 15 - 30 pct. i kommission.

»Tillid til App Store er alt for os. Fokus for App Store er altid at skabe en sikker og sikker oplevelse for brugerne, samtidig med at hjælpe dem med at finde og bruge gode apps på de devices, de elsker,« siger Phil Schiller, der har titel af "fellow" hos Apple og fører tilsyn med App Store.

Han fortsætter:

»Vi har stor respekt for Japan Fair Trade Commission og værdsætter det arbejde, vi har udført sammen, hvilket vil hjælpe udviklere af reader-apps med at gøre det lettere for brugere at konfigurere og administrere deres apps og tjenester, samtidig med at beskytte deres privatliv og opretholde deres tillid.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Agerholm

men det har ikke været muligt at henvise til ekstern betaling/abonnement i deres app. Forskellen er derfor at nu må man henvise til ekstern betaling på egen hjemmeside.

Jeg har i adskillige år abonneret på tidsskrifter via udbyderens egen hjemmeside, f.eks. Wype og betalt direkte til udbyderen. Det er derfor ikke korrekt at man SKAL benytte Apple's betalings system, i nogle tilfælde har man godt kunne bruge udbyerens eget system.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere