Nu understøtter Youtube video i Godzilla-opløsning på 4096 x 2304

Youtubes videoafspiller giver nu mulighed for at afspille video i biografstørrelse. 4K-formatet er fire gange større end fuld HD og dobbelt så stort som IMAX.

Den ideelle skærmstørrelse er mere end 7,5 meter, hvis man skal plante sig i sofaen foran en Youtube-video i den højeste opløsning, som videotjenesten nu understøtter.

Youtube understøtter nemlig nu et såkaldt 4K-format i forholdet 16:9 med en opløsning 4.096 gange 2.304 pixel.

Det er omkring fire gange flere pixels end fuld HD i 1080 og cirka dobbelt så mange som anvendes til digital IMAX-fremvisning.

Formatet hører til blandt en familie af digitale biografformater, hvor der er forskellige varianter af størrelsesforhold mellem højde og bredde af billedet.

Youtube har lavet en playliste af eksempler på videoer, som er lagt op i 4K-opløsning. Det stiller dog krav til både båndbredde og pc-hardware at få vist videoerne i fuld størrelse, og der er selvsagt langt mellem de skærme og projektorer, som kan klare det fulde skærmbillede på én skærm.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Jakobsen

Så er det bare ærgerligt at YouTube ikke tillader at hardware bokse som f.eks WDTV Live og andre spiller en stream i HD. Selvom man har en enhed der kan vise det i HD og sidder på et HD TV så tillader youtube kun at man viser det i en elendig kvalitet.

Så det er lidt hult at de nu tillader denne opløsning når de ikke tillader at man ser HD på de enheder der er bedst til at vise det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere