Nu udkommer Microsoft Office til Chromebooks over en bred kam

Microsoft har frigivet Office til flere Chromebooks.

Flere Chromebooks kan nu køre Microsoft Office. The Verge oplyser, at Microsoft har testet virksomhedens Office-apps på Chromebooks igennem det seneste år, men at programmernes tilgængelighed hovedsageligt har været begrænsede til den seneste PixelBook fra Google.

Ifølge Chrome Unboxed, så er Office-softwaren fra Microsoft nu begyndt at dukke op til Samsungs Chromebook Pro, Acers Chromebook 15 og Acers C771.

Der skulle være tale om Android-udgaver af Office. Softwaren minder eftersigende således om de udgaver, man ville finde på en Android-tablet med Office.

Enheder som Asus' Chromebook Flip (med et 10,1 tommers display) vil få gratis adgang til Office på Chrome OS, mens det ifølge The Verges gengivelse af sagen vil kræve et abonnement at køre kontorprogrammerne på større enheder.

Det skulle skyldes en Microsoft-regel på tværs af styresystemer om, at enheder med et display på over 10,1 tommer skal have et Office 365-abonnement, før der bliver låst op for muligheden for at oprette, redigere eller printe dokumenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Kim Henriksen

Hvilken del af mit indlæg om at jeg håber Microsoft en dag får lyst til at udgive Microsoft Office til Linux desktops kvalificere du som trolling og er dit indlæg selv ikke trolling - det bidrager da overhoved ikke med noget relevant i forhold til nyheden?

I min option og rigtig mange andres så er LibreOffice et meget ringe alternativ til Microsoft Office.

For mig spænder det lige fra den måde som programmerne er grafisk opbygget på, til mængden og kvaliteten af dokumentation, samt brugervejledninger.

 • 3
 • 3
#5 Finn Christensen

I min option og rigtig mange andres så er LibreOffice et meget ringe alternativ...

Pludder.. der findes ikke en eneste seriøs undersøgelse, der kan underbygge de "mange".

Hovedparten af befolkningen bruger MS Office af vane, ligegyldighed og uvidenhed.

Og så er der lige nogle dovne udviklere eller frelste tosser, der tvinger de uvidende til at anvende MS Office, ved unødvendigt brug af MS specialfunktioner = de understøtter et monopol.

Hovedparten af befolkningen kunne fint leve med OO eller LibreOffice m.fl.

 • 8
 • 2
#8 Cristian Ambæk

Man kan sagtens bruge LibreOffice på Ubuntu, Debian / andet, men Office er bare bedre. At Microsoft ikke vil lave en kontorpakke til denne platform er en malplaceret stolthed som for længst har set sin storhedstid.

Microsoft er et software firma, men sådan opfører de sig ikke altid.

 • 0
 • 0
#9 Mr. X-ray

Desværre er der ikke understøttelse i "Word Online" for: - spalter - orddeling

Hvilket er specifikke krav til tekstbehandler, der skal kunne bruges til Folkeskolens afgangsprøver i dansk.

(Og nej, tabeller er ikke en erstatning for spalter).

Det betyder, at Word i anden version end den PC-baserede ikke kan/ikke bør bruges i folkeskolen.

Alternativer som Libre Office findes mig bekendt ikke i online udgaver, der kan køre på Chrome Books. Google Docs kan desværre også kun lave spalter i PC udgaven, og altså ikke i Android / Chrome Book udgaven.

Så der er et stykke vej endnu før "alt" kan være "net-centric".

 • 1
 • 0
#12 Finn Christensen

Det bliver sværere og sværere at argumentere for at CB ikke er en "rigtig" PC.

Det er vel i bedste fald kun en tynd bærbar/laptop/notebook. En PC i oprindelig forstand var gerne en desktop- eller større type.

Der er alt for lidt motor, kræfter og muligheder i en CB, samt Gobles monopolitiske økosystem begrænser mange former for anvendelse. Den er af Goble kun beregnet til at leve med en livline til moderskibet.

Men til lidt notearbejde og legeri på nettet er den da en nem og billig løsning.

 • 0
 • 1
#14 Mr. X-ray

Fra fælles mål fås "Færdigheds- og vidensmål for kompetenceområdet fremstilling efter 9. klassetrin" - her refereres til at eleven skal kunne håndtere layout og allerede på et tidligere niveau i den rette genre.

Eksempelvis til avis fremstilling/layout vil dette betyde spalte anvendelse og lige højre margen i disse, hvilket bedst opnås ved orddeling. (Og disse funktionaliteter skal jo så være understøttede i det anvendte programmel).

Jeg er ikke selv champion i reglerne men min hjemlige dansklærer og -censor fremlægger det som ovennævnt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere