CPR-registret får Linux-platform i julegave

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
CPR-registeret dropper mainframen til fordel for Linux-servere. Skiftet sker umiddelbart op til jul.

I halvandet år har CSC i samarbejde med CPR-kontoret arbejdet på at migrerer CPR-registret fra sin hjemmevante mainframe og over i nye og mere energieffektive rammer på en Linux-platform.

Projektet er nu gået over i sin sidste fase, der betyder, at den endelige migrering er sat til at ske den 15. december 2013. Det skriver CPR-kontoret på sin hjemmeside.

Læs også: CPR-registeret flytter fra mainframe til Linux-servere

Migreringen til en åben Linux-platform betyder, at CPR-kontoret i fremtiden får friere hænder til at vælge leverandører, som i højere grad er begrænset, når det drejer sig om mainframe-systemer.

Netop friheden er kærkommen for CPR-kontoret, der sidste år måtte fyre CSC fra et udviklingsprojekt, som virksomheden havde forsinket. Det skrottede projekt gik ud på at udskifte den Natural-kode, som CPR-systemet var baseret på, til det mere moderne og udbredte Java-sprog.

Rent praktisk betyder overgangen til den nye platform, at de myndigheder og virksomheder som benytter sig af CPR Direkte, Services og SOAP skal udføre en mindre række rettelser i deres systemer. Ud over at tilpasse netværksadgangen til det nye system skal brugernes password leve op til nogle nye sikkerhedsprocedurer.

Desuden skriver CPR-kontoret, at batch-udtræk efter migreringen kun vil kunne tilgås via FTPS og SFTP.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere