Nu skal Flash dø

I en ny opdatering bliver Adobes Flash Professional omdøbt til Adobe Animate.

Adobe har udgiver i starten af næste år en opdatering til deres Creative Cloud pakke, som indeholder bl.a. Photoshop, Illustrator, InDesign og Premiere. Men Flash Professional er ikke længere en del af pakken. Dvs. at det er stadig med, men nu hedder det Adobe Animate. Det skriver ZDNet.

Det er dog ikke kun navnet der skal ændres fortæller Adobe i en pressemeddelelse. Værktøjet skal transformeres til at have fokus på HTML5 Canvas og WebGL. Dermed følger de rådet fra bl.a. Apples Steve Jobs fem år gamle anbefaling.

Adobe udtaler i samme forbindelse, at mere end en tredjedel af det indhold der produceres i øjeblikket med Flash Professional er HTML5 baseret. Den nye Adobe Animate version vil stadig være kompatibel med Flash og AIR.

Desuden udgiver Adobe et nyt program ved navn Fuse CC, som 3D værktøj som kan integreres med Photoshop.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

Adobe omnavngiver bare softwaren og den kan nu også lave andet end flash...

På Mac OS X og selv på Windows er flash og silverlight stadig bare lidt bedre til video playback i streaming kvalitet med de serverløsninger der findes... Løsningerne til andre platforme (Android/iOS) men det har ikke resulteret i bedre "ikke plugin baseret" webvideo streaming kvalitet på desk/laptops.

Men positivt at websites kan lave animationer ect i html et al. Med software fra Adobe. Men der er desv en legacy effekt fra helvede der gør at flash ikke forsvinder på desktop webbrowsing any day soon.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere