Android på skønhedsklinik: Google lancerer designguide

Illustration: Android Logo
Google har lanceret en designguide, der skal hjælpe udviklere med at fremstille flottere og mere brugervenlige programmer.

Brugergrænsefladen i Androidprogrammer har ikke samme ensformighed som blandt andet Windows Phone 7 eller iOS har. Det vil Google nu lave om på med lanceringen af en designguide til udviklere.

Google har netop lanceret en guide til Android Design. Her kan man blandt andet se, hvordan den almindelige brugergrænseflade er med hensyn til farveskema, ikonstørrelse og dialogbokse.

Udviklere rådes til at formulere sig præcist og kortfattet. Således rådes udviklere til at begrænse sig til 30 karakterer, inklusiv mellemrum, og kun bruge flere karakterer, hvis det er absolut nødvendigt. Eksempelvis argumenteres der for, at ”læs instruktionerne, der kom med din telefon” er mere brugervenligt end ”konsulter dokumentationen, der kom med din telefon, for yderligere instruktioner”.

Ud over det nævnte er der farveguides, en guide til skrifttyper og endda layouts i programmer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Lykke

Det var på høje tid at Google fik lavet nogle guidelines for deres platform. Desværre er resultatet bare tæt på ubrugeligt. For det første så dækker de guidelines primært over Android 3.0 som stadigvæk står får få procent af markedet og for det andet så dækker de ingen af områderne i en brugbar dybde. Et område som tabs skøjter man henover med få sætninger og sådan gælder det for stort set samtlige punkter.

Problemet er ligeledes at Google tilsyneladende ikke rigtig kan bestemme sig for hvad de mener er god navigation/UI. Bl.a. har man tidligere kunne finde udtalelser om at brugen af dashboard er en god navigationsform til trods for det resultere i pogo-stick effekten som er yderst in-effektivt og et dårligt design.

Sådan kunne man blive ved... Lad os bare håbe at det her betyder at Google ny begynder at tage det seriøst og rent faktisk tage stilling til tingene og komme med nogle konkrete udmeldinger der kan bruges i praksis.

  • 1
  • 1
#3 Jakob Damkjær

Det vil ikke gøre nogen forskel da der ingen kvalitetskontrol fra googles side. Dem der laver ikke grime apps på google har allerede en udviklingsprocess hvor de bruger tid og indsats på at gøre det pænt ud fra et design synspunkt. Desvære har dem der ikke allerede gør det ingen grund til at følge de design guidelines da det vil forøge deres udviklingsomkostninger og der er ikke så meget plads til udgifter når man er reklame financieret...

Hvis google gik ud og sagde "her er guilden og om 9 måneder bliver alle apps der ikke følger den smidt ud af storen eller smidt i "grimme apps" kategorien" så kunne det resultere i en real ændring.

  • 1
  • 2
#5 Jesper Møller

Synes det er storartet at Google stikker nogle guidelines ud på hvad de synes der kunne være sindrigt at se på, men ligefrem at begynde og fjerne apps fordi de er grimme er velsagtens en kende skarpt.

Hvis app'en ellers har nogle gode funktionaliter og er inspirende og løser den/de funktioner brugere efterspørger ved pågældende app er det da så absolut også et tungvejende argument og ville være utur hvis den røg i skralderen pga upænt eller lidt klodset UI design.

Så er det vel også op til os brugere at gøre puroducenten bag app'en opmærksom på hvad der kunne gøres anderledes og måske mere elegant. Hvis ellers app'en er designet med omtanke, snilde, konsekvent og intuativ design, så lære brugeren hurtigt at manøvrere rundt uagtet font-type og farver.

Jeg værdsætter ihvertfald forskellighed og mangfoldighed.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere