Nu melder Dropbox sig i priskrigen: 1 terabyte for 75 kroner

Nu kan du opgradere din Dropbox til 1 terabyte lagerplads for 56 kroner om måneden. Dermed reagerer Dropbox langt om længe på konkurrenternes aggressive prisfald.

Dropbox skrumper priserne til en femtedel af førprisen for en rund terabyte. Men det gør ikke pludselig Dropbox rasende billig – faktisk bringer det drastiske prisfald blot Dropbox ned omkring samme niveau som konkurrenterne.

I marts måned startede Google nemlig priskrigen, og i juni fulgte Microsoft med, så 100 gigabyte begge steder kostede cirka 11 kroner om måneden, og en hel terabyte landede på 56 kroner om måneden.

Læs også: Så er der priskrig: Microsoft slagter priserne for online-lagerplads

Læs også: Google skærer 80 procent af prisen for online-lagerplads

Hos Dropbox bliver alle betalings-abonnementer nu samlet, så der kun er én mulighed, nemlig en terabyte, som i Europa koster 75 kroner om måneden, men i USA følger konkurrenternes priser på 56 kroner (ti dollars). Med i pakken får man en stribe muligheder for at dele filer med andre, som så kan få tidsbegrænset adgang eller få læseadgang, men ikke mulighed for at ændre i filerne.

Som privatperson med et begrænset behov for plads i skyen kan man ofte klare sig med de gratis versioner, men her ligger Dropbox stadig bagerst i køen og tilbyder kun 2 gigabyte lagerplads gratis. Det er dog muligt at få tildelt mere plads, for eksempel ved at lokke andre kunder til.

Både i Google Drev og i Microsofts OneDrive får man nu 15 gigabyte gratis lagerplads som standard. Hos Google skal pladsen dog deles mellem alle Google-tjenester, så for eksempel Gmail-indhold også tærer på den gratis plads.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (28)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Thomas Sevelsted

Men hvis ens behov er lidt mere beskedne, så er det altså ærgerligt at der ikke er noget produkt mellem deres gratis 2 GB og de 1000 GB.

Så selvom 56,- for 1 TB er en fin pris - så er det stadig irriterende at betale, når man kun har brug for f.eks. 50-100 GB.

 • 8
 • 0
#6 Pilu Kasper Bech

Sendte en mail til dropbox og spurgte om de kunne give nogen tilbud til forlængelse/pro versioner til mig dropbox da mine +50 GB fra en samsung enhed ryger i denne måned.

Det lidt kedelige svar var nej - her er vores pris liste... Ja jeg kan godt finde jeres prisliste men i er 100+ pct. dyrer end jeres 2 største konkurrenter og det var det jeg skrev i mailen... Hvad tror i selv? Stå der jeg vil betale overpris i panden på mig? Dropbox er ikke double så gode som Microsoft eller google. (Det var før pris sænkningen og efter er samleligning ikke meget bedre for private da dropbox midst sælger 1 TB og de to andre sælger 100 GB)

Så farvel dropbox jeg er på vej over i owncloud når nu jeg skal skifte - bange for i ikke overlever, mere end nogen få år med den kunde politik.

 • 5
 • 1
#9 Pilu Kasper Bech

Helt enig de gør det bedre men marginalt og ikke til 5x prisen jeg kan få google drive 100 GB til 11 kr.

Jeg skal betale 56 kr. om måned hvis jeg skal over 2 GB på dropbox selv som jeg kun bruger ca. 15 GB til backup af kritisk data. Og jeg kommer ikke til at bruge meget mere sky data da min internet forbindelse sutter i upload/download...

Kan du se problemet? Dropbox 56 x 12 = 672 kr. eller Google 11 x 12 = 132 kr. Om året?

Så jeg invester flere timer i at flytte fordi deres pris politik er hjernedød og når jeg først er flyttet ja så kommer jeg nok ikke tilbage... Og jeg kender flere der er i samme båd. Dropbox vandt mig på deres plads til min samsung enhed og deres uafhængighed af styresystem/økosystem - de mister mig fordi deres pris politik ikke fungere for mig.

 • 1
 • 1
#10 Kasper Bager

Må indrømme selvom AWS S3 og AWS Zocalo er lidt dyrere afhængig af hvilken type storage man vælger(Standard eller Glacier(backup)), så den kontrol man har over sin data er det hele værd. Udover web interface kan du også anvende diverse værktøjer så man kan tilføje dem som et almindelig netværksdrev, eller anvende FTP lookalike(findes mange andre). Selvom det er beregnet til Enterprise, sys jeg selv til hjemmebrug det er ret smart. Hvad angår dropbox, bruger de ikke stadig AWS til storage m.m ?!

 • 1
 • 0
#11 Bjarne W. B. Petersen

Generelt er jeg godt tilfreds med dropbox - det virker. Og det virker på tværs af platforme.

Hvad der kunne være rart ville være at de placerede servere i EU. TDC og søster selskaber (Dansk KabelTV) begrænser trafikken over Atlanten. Umuligt at få hastigheder over 2/1 Mbit selvom man har en 10/10 Mbit forbindelse

 • 2
 • 1
#12 Pelle Söderling

Forskellen er at de er en virksomhed der lever udelukkende af det her - Google, Microsoft og de andre store spillere kan tillade sig at underminere markedet og køre med underskud derfor kan de presse prisen så voldsomt.

Derfor er det eneste Dropbox har at overleve på at de er tvunget til at være bedre på features, platforms- og device-uafhængighed etc. og det håber de så på folk er villige til stadig at betale ekstra for.

Men det er ikke ligefrem nogen let situation de er i med Google og MS der basicly kan tillade sig at gå helt ned til gratis, hvis det er det som skal til for at vinde brugerne - jeg kan godt forstå de ikke har travlt med at forsøge at matche deres priser.

 • 0
 • 0
#13 Brian Hansen

Jeg vil indrømme at det mere afhænger af hvilke enheder jeg anvender. Jeg hoppede fra dropbox til Microsoft da jeg skiftede fra Samsung til Nokia Lumia. Simpelthen fordi integrationen med onedrive er bedre på telefonen. Jeg hader dog deres ide med at tvinge en MS account ned i halsen på dig, hvis du vil bruge onedrive på Win8...

 • 0
 • 1
#14 Martin Nielsen

Norske Jottacloud er billigere og tilbyder 10 TB data (fair-use grænsen på deres fri-produkt). Hastigheden til deres servere er også meget højere end de andre. Og så minder de norske love om de danske, så ens beskyttelse er nogenlunde den samme, som hvis det var en dansk virksomhed.

 • 0
 • 0
#15 Morten Saxov

Norske Jottacloud er billigere og tilbyder 10 TB data (fair-use grænsen på deres fri-produkt).

Deres hjemmeside siger nu: 5 GB - Gratis "unlimited space" - 59 kr/måned

"Unlimited space" er så ikke nærmere defineret, men der står i deres terms of use at man kan optjene "bonus" plads på både unlimited og den gratis kontotype, og at man skal forvente at bonus plads kun er midlertidigt.

 • 0
 • 0
#16 Theis Blickfeldt

Jeg benytter selv google drive, og er overvejende tilfreds med det. Jeg får samlet set 32GB (Har fået lidt ekstra som tidlig bruger af Drive) gratis og så betaler jeg 2$ + moms (~14kr) for 100GB. Altså 132GB cloud-storage for 14kr/mnd.

 • 1
 • 0
#17 Theis Blickfeldt

Jeg benytter selv google drive, og er overvejende tilfreds med det. Jeg får samlet set 32GB (Har fået lidt ekstra som tidlig bruger af Drive) gratis og så betaler jeg 2$ + moms (~14kr) for 100GB. Altså 132GB cloud-storage for 14kr/mnd.

 • 0
 • 0
#19 Peter Binderup

Zocalo må havde gået min næse forbi i sommerferien. Det er da vist lige det jeg har ledt efter til vores familie setup.

Jeg bruger i forvejen Amazon S3 via Droplets til at dele data (Hazel og Boto på Mac), og er rigtig godt tilfreds med de management muligheder man har.

Der er stadig nogle mangler med deres sync client, men det kommer vel hen af vejen...

 • 0
 • 0
#20 Rasmus Rask

Man bliver lidt bekymret for kvaliteten. Hvilken redundans kan man som kunde forvente? Hvordan replikeres der? Hvad med backup?

Det er næsten underordnet i mine øjne.

Uanset hvor mange kopier de siger dine data ligger i, eller hvor mange backups de tager, så kan det altid gå galt - hvis ikke grundet mangelfulde procedurer, så menneskelige, software- eller konfigurationsfejl.

CrashPlan, som ikke "bare" sælges som cloud storage, men som en decideret backupløsning, kan heller ikke sige sig fri: http://jeffreydonenfeld.com/blog/2011/12/crashplan-online-backup-lost-my....

Når alt kommer til alt, kan du ikke bruge alverdens garantier til noget - det er dine data der er på spil :).

Måske lidt poppet, men 3-2-1 reglen er ikke helt tosset:

 • (Mindst) 3 kopier af data du vil beholde
 • (Mindst) 2 forskellige medier (harddisk/DVD/tape/cloud etc.)
 • (Mindst) 1 af kopierne off-site
 • 6
 • 1
#21 Svend Eriksen

Vi bruger Dropbox på arbejde, men det er faktisk for dumt, for vi har også Office, og vi ville hver få 1 TB data kvit og frit, da vi hver har et Office 365 abonnement.

Jeg har svært ved at se fordelen ved Dropbox efterhånden. De var de første, som rigtig kom i gang med at tilbyde hosting af data, men der er ikke sket ret meget de sidste år, og muligheden for at tildele brugerrettigheder for mapper og filer er stadig oldnordisk i forhold til Onedrive.

 • 1
 • 2
#27 Rasmus Rask

Redundans? Replikering?

Prøv engang at gå på www.dropbox.com og se hvad produktets hovedfeature er.

Men der skal kun én logisk fejl til at slette det fra alle enheder, se f.eks. http://www.businessinsider.com/professor-suffers-dropbox-nightmare-2013-9

Okay, så skulle feriebillederne fra Mallorca vist også være sikret.

Super, det ville også være træls at miste dem - sammen med div. websites, konfigurationsfilter, software, dokumentation osv.

 • 0
 • 0
#28 Peter Binderup

Nu har jeg brugt Zucalo i nogle dage, og jeg kan på ingen måde anbefale det!

Jeg bemærkede i går, at min desktop baggrund havde nulstillet sig. Det kan ske af og til hvis min computer har haft en ny skærm koblet på. Men da jeg ville ind i skrivebordsindstillinger, opdagede jeg at referencen til min baggrunde mappe fejlede. Mine baggrunde lå tidligere i Dropbox, men ligger nu i Zucalo, men nu var de pist borte.

Jeg opdagede herefter at de var flyttet ned i en dyb folderstruktur under Zucalo - så dyb at det ikke ville være en simple drag'n'drop fejl i Mac OS Finder. Jeg kiggede så nærmere efter og kunne konstatere at jeg havde flere foldere der var tomme, og andre der havde data som ikke hørte hjemme i dem.

Så Zucalo har (for mig og mindst en anden bruger jft deres support forum), placeret mine data rent tilfældigt. Heldigvis har jeg ikke arbejdet på filerne i Zucalo siden jeg flyttede data fra Dropbox, så en simpel restore fra min backup (TimeMachine og Crashplan+) er nok til at genskabe Dropbox.

Jeg har lidt deres Sync client mistænkt for at skabe problemet, så jeg kan ikke anbefale nogen at tage Zucalo i brug i produktion endnu - det er vist stadig et beta produkt.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere