Nu mærker kunderne konflikten: CSC-lockout forsinker nyt CPR-system

Konflikten mellem CSC og Prosa har ramt udviklingen af det nye CPR-system hårdt. Hvis konflikten fortsætter, risikerer projektet ikke at blive klar til maj næste år som planlagt.

CSC er i færd med at udvikle et nyt CPR-system, som skal modernisere det gamle CPR-register og gøre systemet mindre afhængigt af én bestemt leverandørejet platform og mainframes. Men den verserende konflikt mellem fagforeningen Prosa og CSC har lige nu næsten sat projektet i stå.

»Vi sidder og venter på konflikten. Driften kører, og vil også gøre det, efter fredsaftalen udløber, men for selve udviklingen må vi så kigge på, om tidsplanen skal revideres,« siger kontorchef Carsten Grage fra CPR-kontoret til Version2.

CSC og Prosa har en fredsaftale, som skal begrænse omfanget af en konflikt i forhold til, hvordan strejke og lockout påvirker CSC's projekter og drift for hovedsageligt den offentlige sektor.

Læs også: Prosa opsiger fredsaftale: Eneste måde at få CSC tilbage til forhandlingsbordet

Prosa har som svar på CSC's lockout af medarbejderne opsagt fredsaftalen, hvilket vil gøre det muligt for endnu flere Prosa-medlemmer at strejke. I dag omfatter konflikten kun 120 medarbejdere, der er blevet lockoutet af CSC, men hvis fredsaftalen udløber, uden der findes en løsning på konflikten, vil 400 medarbejdere kunne strejke.

Dermed vil CSC kun have medarbejderressourcer til selve driften af systemerne og det meste udvikling vil blive sat i stå.

Det er dog allerede sket som følge af lockouten, hvor det nye CPR-system altså er ét af de konkrete projekter, der er ramt. Den planlagte deadline for projektet er den 1. maj 2012, men det ser nu ud til at blive et halvt år forsinket, hvis konflikten fortsætter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere