Nu mærker kunderne konflikten: CSC-lockout forsinker nyt CPR-system

4. marts 2011 kl. 06:595
Konflikten mellem CSC og Prosa har ramt udviklingen af det nye CPR-system hårdt. Hvis konflikten fortsætter, risikerer projektet ikke at blive klar til maj næste år som planlagt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

CSC er i færd med at udvikle et nyt CPR-system, som skal modernisere det gamle CPR-register og gøre systemet mindre afhængigt af én bestemt leverandørejet platform og mainframes. Men den verserende konflikt mellem fagforeningen Prosa og CSC har lige nu næsten sat projektet i stå.

»Vi sidder og venter på konflikten. Driften kører, og vil også gøre det, efter fredsaftalen udløber, men for selve udviklingen må vi så kigge på, om tidsplanen skal revideres,« siger kontorchef Carsten Grage fra CPR-kontoret til Version2.

CSC og Prosa har en fredsaftale, som skal begrænse omfanget af en konflikt i forhold til, hvordan strejke og lockout påvirker CSC's projekter og drift for hovedsageligt den offentlige sektor.

Prosa har som svar på CSC's lockout af medarbejderne opsagt fredsaftalen, hvilket vil gøre det muligt for endnu flere Prosa-medlemmer at strejke. I dag omfatter konflikten kun 120 medarbejdere, der er blevet lockoutet af CSC, men hvis fredsaftalen udløber, uden der findes en løsning på konflikten, vil 400 medarbejdere kunne strejke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed vil CSC kun have medarbejderressourcer til selve driften af systemerne og det meste udvikling vil blive sat i stå.

Det er dog allerede sket som følge af lockouten, hvor det nye CPR-system altså er ét af de konkrete projekter, der er ramt. Den planlagte deadline for projektet er den 1. maj 2012, men det ser nu ud til at blive et halvt år forsinket, hvis konflikten fortsætter.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. marts 2011 kl. 10:53

Alt andet lige må CSC så betale bod for ikke at kunne levere til tiden?

Eller er vi ude i det sædvanlige hvor der offentlige bare betaler ved kasse 1?

2
4. marts 2011 kl. 10:58

Ville det ikke være blevet forsinket alligevel?...

4
4. marts 2011 kl. 11:56

Hvorfor lockouter CSC så medarbejdere på netop det projekt? Gad vide hvad der står i kontrakten om arbejdsretlige konflikter og force majeure ...?

5
4. marts 2011 kl. 14:25

CSC kan vel næppe påberåbe sig force majeure, når det er dem selv der har lockoutet Prosa-folkene ...