Nu ligger data fra Hacking Team-læk online i søgbart format

10. juli 2015 kl. 11:27
Whistleblower organisationen Wikileaks har lagt det lækkede data fra hackerangrebet mod det kontroversielle firma Hacking Team online i søgbart format.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lækkede mails fra hackerangrebet mod det italienske firma Hacking Team er nu lagt online i søgbart format via whistleblower-tjenesten Wikileaks.

Hacking Team leverer værktøjer, der kan bruges til at kompromittere comptuere og mobile enheder, blandt andet via zero day-sårbarheder. Altså kort de samme teknikker, som også cyberkriminelle anvender.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På baggrund af lækket tilkendegav Rigspolitiet i går, torsdag, at man havde bestilt produkter fra Hacking Team via en israelsk-amerikansk leverandør NICE Systems.

Det italienske firma er blevet kritiseret for at levere værktøjer, som regimer rundt om i verden kan bruge til at overvåge og aflytte eksemepelvis menneskerettighedsforkæmpere.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger