Google Drive lanceret: Tager kampen op mod Dropbox

Nu er Google Drive endelig tilgængelig. Den nye dropbox-konkurrent byder på 5 GB gratis plads med mulighed for op til 16 TB mod betaling.

Google er nu klar med Google Drive - eller Google Drev, som det er blevet døbt på dansk. Kort fortalt er der tale om Googles bud på en Dropbox-konkurrent, hvor du kan dele filer over de gængse platforme Windows, OS X, Android. Understøttelse for iOS er på vej.

En anden vigtig funktion, som adskiller Google Drive fra konkurrenterne, er integration med Googles kontorpakke. Det skal gøre det nemt at samarbejde med andre om et dokument. Det er også muligt at kommentere på alt fra billeder til video-filer. Det skriver Google i en pressemeddelelse.

Læs også: Google lancerer Dropbox-konkurrent i næste uge

Google Apps-brugere får fem gigabyte på Google Drive ganske gratis. Det er muligt at opgradere til 20 gigabyte for $4 om måneden og helt op til 16 terabyte, hvis man skulle få brug for endnu mere digital lagerplads.

Google garanterer en oppetid på 99,9 procent og en krypteret dataoverførsel mellem din browser og Googles servere. Filerne bliver kopiret ud til flere datacentre for at sikre tilgængelighed, hvis et center skulle gå ned.

Version2-blogger Peter Toft kritiserer i et blogindlæg Google Drives brugerbetingelser for at give internetgiganten alt for vide ramme til at disponere over de filer, du måtte lægge på dit Google-drev.

OCR-teknologi gør det muligt for brugerne at søge i Google Drive efter scannede dokumenter. Det samme gør sig gældende for billeder, hvor Google bruger en ny teknologi til at genkende indholdet af et billede. Du kan altså søge på Grand Canyon, og så kan Google selv finde de billeder du måtte have liggende af Grand Canyon.

Microsoft har netop opgraderet deres Skydrive-funktionalitet som svar på Googles lancering.

Læs også: Microsoft gør Skydrive til Dropbox-konkurrent - men skærer i lagerplads

Vi introducerer Google Drive – det nyeste medlem af Google Apps

I dag lancerer vi Google Drive - et sikkert sted, hvor du kan oprette, dele, gemme og samarbejde med andre om alt dit arbejde. Hvad enten du rentegner plantegninger med en klient, laver en præsentation med klassekammeraterne eller lægger sidste hånd på næste års budget med kollegerne, så gør Drive det nemt at arbejde sammen. Du kan uploade og tilgå alle dine filer, herunder videoer, billeder, Google dokumenter, PDF'er og meget mere.

Med Google Drive kan du:

Oprette og samarbejde. Google Docs er indbygget direkte i Google Drive, så du kan arbejde med andre i realtid om dokumenter, regneark og præsentationer. I det øjeblik, du vælger at dele indhold i Drive kan du tilføje og besvare kommentarer på alt (PDF, billeder, video-filer, osv.) og modtage meddelelser, når andre mennesker kommenterer på delte elementer. Brugere i virksomheder kan desuden dele filer eller mapper med specifikke personer, hele teamet eller endda kunder og partnere uden for virksomheden. Du kontrollerer, hvem der kan se filer eller foretage redigeringer.

Sikker arkivering og adgang overalt (også når du er på farten). Alle dine ting er der bare - ligegyldigt hvad. Du kan få adgang til dine data på Drive overalt og fra alle typer enheder - på internettet, på kontoret, i hjemmet eller mens du løber ærinder ude i byen. Du kan installere Drive på din Mac eller PC eller hente mobil-app’en til Android-enheder. Vi arbejder i øjeblikket hårdt på en Drive-app til iOS enheder. Uanset platform kan blinde brugere i øvrigt få adgang til Drive ved hjælp af en skærmlæser.

Søge efter alt. Du kan søge efter indhold ved hjælp af nøgleord og filtrere efter filtype, filens ejer, seneste aktivitet og meget mere. Drive kan endda genkende tekst i scannede dokumenter ved at bruge Optisk Karakter Genkendelse teknologi (OCR). Hvis du eksempelvis overfører et billede af et gammelt avisudklip, kan du efterfølgende søge efter ord i den oprindelige artikel. Vi bruger også billedgenkendelse, så hvis du trækker et billede af Grand Canyon ind i Drive til en kommende annoncekampagne, kan du senere søge efter 'Grand Canyon', og alle billeder af dens dybe slugter vil poppe op med det samme. Denne teknologi er endnu på et tidligt stadie, og vi forventer, at det vil blive voldsomt forbedret over tid. Du kan åbne mere end 30 forskellige typer filer direkte i din browser — herunder HD-video, Adobe Illustrator og Adobe Photoshop — selv hvis du ikke har det tilsvarende program installeret på din computer.

Vi ved, du er afhængig af dine filer for at kunne arbejde hver dag. Drive bruger den samme infrastruktur som andre Google Apps-tjenester, hvilket betyder, at der også er de samme fordele omkring sikkerhed og pålidelighed:

Centrale styringsværktøjer: Nye værktøjer er tilgængelige direkte i Apps-kontrolpanelet. Værktøjerne gør det nemt for administratorer at tilføje eller fjerne lagerplads for den enkelte bruger eller grupper af brugere.

Sikkerhed: Dataoverførslen er krypteret mellem din browser og vores servere, og en 2-trins godkendelse hjælper til at forhindre uautoriseret adgang, idet brugerne logger på med en sikker kode fra deres mobiltelefon.

Dataspejling: Data kopieres samtidig til flere datacentre, så i det usandsynlige tilfælde, at et datacenter er ikke tilgængeligt, vil dine filer vil stadig være sikre og til at komme til.
Oppetid: Drive har en garanti på 99,9% oppetid, så du kan være sikker på, at dine filer altid er tilgængelige, når du har brug for dem.
Support: Hvis du har behov for hjælp, har du altid support 24/7.

Hver Apps-bruger får 5 GB inkluderet lagerplads, og administratoren kan centralt købe og administrere mere lagerplads til den enkelte. Når en bruger har nået din grænse, kan administratorer på Google Apps for Business købe den yderligere plads, som er nødvendig. Start med ekstra 20 GB til $4 pr. måned og tilføj helt op til 16 TB (som tidligere tæller din Google Docs ikke med i din samlede lagerplads).

Fra i dag vil Google Apps administratorer begynde at se nye kontrolelementer til Drive i kontrolpanelet. Brugere i organisationer, som benytter Rapid Release, kan starte med Drive på drive.google.com/start.

Drive er bygget til at spille smidigt sammen med din øvrigeGoogle-oplevelse. Drive er en åben platform, så vi arbejder med mange tredjepartsudviklere, så du kan underskrive dokumenter med DocuSign og HelloFax, designe flowdiagrammer med LucidChart og styre projekter og opgaver med Smartsheet direkte fra Drive. For at installere disse apps, kan du besøge Chrome Webshoppen - og hold øje med endnu flere nyttige apps i fremtiden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jens Schumacher

Gammel prisstruktur (Per år) 20 GB - $5 80 GB - $20 200 GB - $50 400 GB - $100 1 TB - $256 2 TB - $512 4 TB - $1024 8 TB - $2048 16 TB - $4096

Ny prisstruktur (Per måned) 25 GB - $2.49 100 GB - $4.99 200 GB - $9.99 400 GB - $19.99 1 TB - $49.99 2 TB - $99.99 4 TB - $199.99 8 TB - $399.99 16 TB - $799.99

 • 2
 • 0
#5 Jannik Lindquist

Fra Version2's brugerbetingelser :-)

"Mediehuset Ingeniøren kan også bruge dit indhold andre steder Du bevarer ophavsretten til det indhold, du bidrager med, men giver samtidig Mediehuset Ingeniøren ret til vederlagsfrit at benytte indholdet. Det indhold, du bidrager med på version2.dk, kan således også blive brugt i den trykte udgave af Nyhedsmagasinet Ingeniøren"

 • 2
 • 1
#7 Jannik Lindquist

Også for mig, men pointen var, at du får meget svært ved at finde nogen brugerbetingelser for nogen service, der ikke indeholder lignende passager. Som det er blevet demonstreret utallige gange i lignende diskussioner, er den slags nødvendigt, hvis udbyderen af den givne service vil undgå at blive sagsøgt til døde for fx at vise thumbnails af et billede som en bruger kun vil have vist i fuld størrelse osv osv

 • 1
 • 0
#12 Johannes Aagaard

God pointe m.h.t. vilkårene for Google Drev.

Og jeg mener faktisk også, at Google i deres licensvirkår er for upræcise - især m.h.t. med ordlyden, at "... giver du Google (og vores samarbejdspartnere) en verdensdækkende licens til at ... offentliggøre, fremføre og distribuere indholdet".

Hvad man ovenfor i artiklen så ikke medtager er den følgende sætning: "The rights you grant in this license are for the limited purpose of operating, promoting, and improving our Services, and to develop new ones."

I mine øjne ligger der i disse termer langt mere end blot at Google foretager det rent teknisk nødvendige, for at man (brugeren) kan se sine filer på flere platforme.

Microsoft anvender i deres vilkår for anvendelsen af SkyDrive bl.a. følgende formulering: "De er indforstået med, at Microsoft kan få brug for, og De godkender hermed, at Microsoft bruger, ændrer, kopierer, distribuerer og viser indhold, som er udgivet på tjenesten, i det omfang det er nødvendigt for at yde tjenesten." - http://goo.gl/7RT81

Især den sidste del af ordlynden "i det omfang det er nødvendigt for at yde tjenesten", er utvivlsomt en præcisering (men ikke meget) i forhold til Googles vilkår.

Og man er naiv, hvis ikke man tror, at der er meget, meget nøje overvejelser bag også Googles formulering i deres EULA'er.

SkyDrive og Google Drive (eller Drev) ligner jo hinanden m.h.t. grundlæggende funktionalitet, men den helt væsentlige forskel ligger nok i, at Google ud fra det foreliggende jo også indekserer og analyserer indholdet på ens Google Drev - som de allerede gør med Chrome og Gmail.

Udvides Google forretningsområder - eller tilknyttes flere samarbejdspartnere, fordi man mener at kunne sammensmelte endnu mere omkring den enkelte brugers adfærd, ligner EULA'en her en blankocheck.

 • 0
 • 0
#13 Johannes Aagaard

@ Jannik Lindquist, 25. apr. 2012 - 13.31,

En ret væsentlig forskel mellem Googles eula og så den, der gælder her på tråden, er vel, at her går jeg ud i offentligheden, hvorimod en meget stor del af folks mailkommunikation, browserhistorik og -syntaks, samt filers indhold i sagens natur vil indeholde langt mere personfølsomme oplysninger og at brugeren har en forventling om at holde disse oplysninger fortrolige for sig selv eller helt bestemte personer eller myndigheder.

 • 0
 • 0
#14 Jesper Lund Stocholm Blogger

Én af de features jeg bruger mest i Dropbox er deling af filer med andre brugere af dropbox. Disse filer synkroniseres ned lokalt med fx #thewife, hvis jeg deler en folder med hende.

Jeg kan ikke se denne funktionalitet i SkyDrive (som jeg ellers gerne ville flytte til pga den større pladsmængde). Kan nogen fortælle mig, hvordan Google Driver håndterer dette?

 • 1
 • 0
#15 Jesper Lund

Én af de features jeg bruger mest i Dropbox er deling af filer med andre brugere af dropbox. Disse filer synkroniseres ned lokalt med fx #thewife, hvis jeg deler en folder med hende.

Den ide havde Kim Dotcom også fået, og se hvordan det gik MegaUpload :-)

(pointen er ikke at dine filer minder om dem som var på Megaupload, men at den nævnte feature kan bruges og misbruges, herunder bruges til formål som den etablerede indholdsindustri ikke bryder sig om).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere