Nu læser Google Oversæt højt på dansk

Den gratis oversættelses-tjeneste Google Oversæt har fået mæle på dansk. Det sker ved hjælp af open source talesyntesen eSpeak.

Er synet eller læse-evnerne ikke i top, er der godt nyt. Google har netop tilføjet dansk talesyntese til tjenesten Google Oversæt, så resultaterne af en oversættelse kan blive læst op. Det skriver firmaet på den officielle Google-blog.

Det er open source talesyntesen eSpeak, der omsætter ordene til lyd, og Google skriver selv, at den slags teknologi er meget svær at få perfekt. Kvaliteten er altså ikke på højde med de dedikerede talesynteser til engelsk, som Google allerede bruger.

En kort afprøvning viser da også, at der er en stærk robotklang over højtlæsningen, om end langt de fleste ord er til at forstå umiddelbart.

Med tilføjelsen af dansk talesyntese og en stribe andre sprog, kan Google Oversæt - der er bedre kendt under det engelske navn Google Translate - nu tale på 34 sprog. Dermed er flertallet af de over 50 sprog, som tjenesten oversætter til og fra, nu dækket ind med oplæsning.

Google Oversæt bruger en sprogteknologi baseret på statistisk analyse, og ikke med grammatisk analyse. Dermed vil der tit blive byttet rundt på nogle ord i en sætning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere