Nu koster verdens billigste smartphone 25 kroner

18. februar 2016 kl. 08:0316
Med en pris på 25 kroner er den nye Freedom 251 fra indiske Ringing Bells næsten billigere end at sende et brev
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Navnet Ringing Bells klinger ikke velkendt på det globale mobilmarked, men i Indien har smartphoneproducenten på et lille år slået sit navn fast med deres utrolig billige telefoner.

Efter at have lanceret en 4G-telefon til et par hundrede kroner, er de nu klar med deres hidtil billigste: Freedom 251-telefonen koster meget præcist 251 rupees - eller hvad der svarer til små 25 kroner. Det skriver Ars Technica.

Selvom kvaliteten flugter med prisen, er Freedom 251 faktisk overraskende vaks: Telefonen bruger Android 5.1, har en 1.3 GHz quadcore processor og kommer med et 3.2-megapixel kamera, et 0.3MP frontkamera og og et batteri på 1450 mAh. Desuden leveres telefonen med en række forinstallerede apps, der udover Youtube og Facebook også inkluderer apps med samfundsnyttige formål.

Smartphone-salget i Indien vokser stødt for tiden. Det forventes, at Indien inden for få år vil overhale USA som verdens næststørste smartphonemarked efter Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med svigtende held har forskellige indiske virksomheder de senere år forsøgt at lancere en lignende folkelig mobil, der kan koble langt flere indere på nettet, end tilfældet endnu er i dag.

Freedom 251 kommer i handlen i dag og forventes kun at blive leveret til det indiske marked.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
19. februar 2016 kl. 13:47

Nu tale vi om det kunne lade sig gøre at få prisen ned under 50 kr, for noget som ligner en smartphone.

Med hensyn til batteriet, kunne man få et på papiret større lithium batteri, til under 4-5 kr i Leveret i Danmark Det var inden Kinas Postvæsenet fandt ud af det ikke er smart at flyve med batterier, som normalt post.

Så jeg mener ikke det er langt fra det kan lade sig gøre at flink noget sammen, især ved et meget højt styktal. Facebook kunne jo med held give sådan telefoner væk, med gratis adgang til deres sidder, for at omgå de sidste tiltag i Indien.

Men du har sikkert ret med Indien med hensyn til beskyttelse af "egne" interesser. På en aller anden måde er det også i Danmark lykkes for under 50 personer at rage det meste til sig.

14
18. februar 2016 kl. 22:41

Billige Nokia og Samsung telefoner bliver solgt til omkring 100,- Billige Tablet bliver solgt til under 300,- Der er i Danmark til et styks priser.

Så måske meget svært men vel ikke helt umuligt, bare 20-50 kr tilskud for reklame, eller bundet til et abo.

Du kan købe printer med scanner og trådløst netkort indbygget, billiger end hvad du betalte for et netværkskort for 10-20 år siden.

Når man ser på hvad dimser koster i lavtlønslande, uden told, moms, udløbne patenter, indkøbt og afskrive værktøj og fabrik så undres man. Kan huske da Floppy Disk var ved at dø ud, så kunne du købet et drev, leveret i danmark for 11.95,- her snakker vi aluramme, print, læsehoved, lille step motor, styring, finmekanik, med fjeder og skuffer udskud og knapper.Det var ikke oprydningsudsalg, de produceret stadig på det tidspunkt.

Alt elektronikken som Ram, CPU, Styring kan i Princippet være i en CHIP og koster ikke meget. Der til skærm, bat og kamera og 2 stykker plast.

13
18. februar 2016 kl. 18:25

en så er der ikke så meget forskel, hvis nogen på hvad det er facebook prøvede at pushe til de fattige

En kæmpeforskel er at Facebook ikke ville give Internet adgang, men kun forenklede udgaver af nogle ganske få sites, med Facebook som "verdens centrum". Jeg ville da langt hellere have åben adgang, også selv om der var reklamespots undervejs. Det ville være mange gange mere nyttigt.

Uden tilknytning til et bestemt mobilselskab, må det antages at dataforbruget til reklamer ville blive op til brugerens aftale med sin bitpusher.

Hvis dette er alternativet til at en fattig skal betale over 10 gange så mange af sine sparsomme kontanter, er det et kompromis som ikke ligger i den værste ende af skalaen.

Men det er jo så lige udestående at se om dette er et reelt projekt, et naivt forsøg uden at have regnet det helt igennem (Kickstarter-style), eller en scam.

12
18. februar 2016 kl. 17:39

En ting er prisen i butikken. Men det er jo som regel ikke den firmaer lever af.

Ok fair enough, men så er der ikke så meget forskel, hvis nogen på hvad det er facebook prøvede at pushe til de fattige.

Jeg savner lidt præcision på hvad man melder sig til når man "køber" en sådan telefon.

  • skal man høre / se reklamer hvert 10. minut når man bruger telefonen.
  • skal man bindes til et specifikt tele / data abonnement
  • hvem betaler båndbredden for reklamerne?

find selv på andre.

Så der er en telefon der koster 25 kr. hvis du sælger din sjæl til fanden, men du betaler også selv for transporten ned til helvede.

Det bondefangeri som der lægges op til for aller nådigst af få en tlf. til 25 kroner gør jo hele denne nyhed til en ikke-nyhed.

11
18. februar 2016 kl. 17:10

Det er Lumigon som står bag.

Derudover.....Hvis den findes til den pris så er der kun en ting at sige.

Fed burner-phone :)

10
18. februar 2016 kl. 16:44

En ting er prisen i butikken. Men det er jo som regel ikke den firmaer lever af.

En komplet multi-funktions printer kan fås for omkring 400kr, men patronerne koster det dobblete og er som regel chip låste.

Google giver dig gratis søgeresultater og alt hvad du vil se af film på Youtube, uden at tage "betaling" for det.

Der var også engang udsalg på mobiltelefoner her i landet, kun 1,- stykket. Du var så bare lige bundet 6-18 måneder til en udbyder til en knap så favorabel pris.

9
18. februar 2016 kl. 15:57

Det er for godt til at være sandt, alene det at samtlige komponenter er af uspecificeret fabrikat, så man ikke kan pris checke det er for mig at se faretegn nr. 1.

Sammenlign denne telefon (fuld telefon, skærm, batteri, wifi, gsm modul, sdkort ,etc.), med det billigste embedded wifi modul du kan få som koster omkring 20kr. fra kina. det er uden batteri og andet lir.

Prøv at se om du kan source

  • 8gb simkort
  • quad core arm soc på 1.3ghz
  • 1450mah lithium batteri
  • 4-inch IPS display
  • 1gb uspecificeret ram modul.
  • 2x low res kamera moduler.

som bare er nogle af delene til under 25 kroner, hvis du kan det, undrer det mig at de ikke har fundet på samme ide, i elektronik industriens svar på elgiganten Kina.

Tror sgu dine Indiske venner har ret Gordon.

8
18. februar 2016 kl. 15:08

Se hvad de siger når man trykker på "Buy Now" knappen

Dear friends, we are very grateful for your enormous response and your kind patronage and would submit that as of now we received approx. 6 Lacs hits per second as a result of your kind overwhelming response, servers are over loaded.</p>
<p>We humbly submit that we are therefore taking a pause and upgrading the service and will revert within or before 24 hours.</p>
<p>Once again our respectful thanks and gratitude for your support and patience. We look forward your return as soon as we are back online well within 24 hours.

7
18. februar 2016 kl. 13:00

Svaret er: Ingen steder

Planen er at den tidligst bliver solgt til sommer - hvis der ellers er substans i projektet. En optimistisk tolkning af deres ord om økonomien er at de satser på at vise reklamer.

6
18. februar 2016 kl. 12:53

Hvor kan man købe den? Kan I ikke grave lidt i det? Selv om den lanceres til "det indiske marked", er der vel webshops der gerne vil sende til udlandet? Eller ebay/amazon?

4
18. februar 2016 kl. 10:49

Det her gør langt mere for Internet udbredelse i Indien, sammenlignet med det "Free Basics" hvor Facebook satsede på at få teleselskaberne til at betale (nej ingen tilskud) for at få masserne til at køre Facebook, men uden ret meget andet af det store Internet. Det er netop prisen for en smartphone, og ikke hvad en lille datapakke koster, som er det afgørende for dem som er på vej ud af fattigdommen.

Observatører mener at den meget lave pris må involvere offentlige tilskud, netop for at styrke den digitale infrastruktur.

3
18. februar 2016 kl. 10:45

Mon ikke terrorrister har råd til det?

2
18. februar 2016 kl. 10:39

MSISDN telefonnummer) og IMSI (simkort-nummer) ligger på sim-kortet. IMEI (hardwarenummer) ligger på telefonen.

Så for at undgå sporing kræver det at man smiderr både telefon+simkort ud.

1
18. februar 2016 kl. 08:13

Hvordan vil diverse efterretningsvæsner håndtere det? Sessionslogning? (joke :-( )