Nu kommer Siri på dansk: Apple søger dataloger, der kan flydende dansk

Illustration:
Apples program til talegenkendelse, Siri, kommer på dansk. Det tyder et jobopslag på.

Apples kunstige intelligens- og talegenkendelsesprogram Siri er på vej i en dansk udgave. Efter godt et års tid på markedet, hvor Siri kun har været tilgængelig på engelsk, spansk, fransk, tysk, koreansk, japansk og mandarin, udvider Apple nu sprogkataloget. Det skriver 9to5mac.com.

Her er Siri blevet spurgt på engelsk, hvor høj Mount Everest er. Den funktion kommer med stor sandsynlighed på dansk inden længe Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen

Apple søger nemlig dataloger, som skal udvikle Siri på dansk, arabisk, kinesisk, hollandsk, fransk, koreansk, norsk og svensk. Det skriver 9to5mac.com, der har fundet et jobopslag frem, hvor æblefirmaet søger en praktikant til seks måneders praktikophold i Apples hovedkvarter i Cupertino, Californien.

Læs også: IBM frygter, at Siri sladrer til Apple

Dermed er der grund til at tro, at danske iPhone-brugere inden længe kan spørge Siri på dansk om den bedste sushirestaurant i Odense eller hvor mange etager, der egentlig er på Rigshospitalet.

En nyligt rygte har gået på, at Siri også kommer til Mac OS X i 10.9-udgaven, så meget tyder på, at Apple vil lægge endnu flere kræfter i programmet, der først gang så dagens lys ved præsentationen af iPhone 4S i 2011.

Læs også: Apple lancerer iPhone 4S med 1080p-video og stemmestyring – ingen iPhone 5

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kofoed

Har I nogensinde brugt Swype-tastaturet? Den er overraskende god til at omsætte dansk tale til tekst! Og det er da netop i et tastatur, at den feature skal være til stede i stedet for i forskellige apps. Dermed kan man nemlig tale til ALT.

Kan kraftigt anbefales. Aner ikke, om det findes til iDevices. Sikkert ikke.

 • 0
 • 0
#2 Mark S. Rasmussen

Nu er formålet med Siri ikke blot at omdanne tale til tekst, men til generel interaktion med OSet. At sammenligne Siri med Swype er således æbler vs pærer. Én ting er talegenkendelse, en anden er semantisk genkendelse.

 • 0
 • 0
#4 Tore Julø

Swype bruger så også Nuance Dragon til talegenkendelse, der vist nok har været rimeligt fremme i skoene på det område i mange år. Det rygtedes, at Apple brugte Nuance til talegenkendelse i Siri og det kan sagtens være at de stadig gør det, i hvilket fald Siri skulle være i stand til at genkende danske ord, men som Mark ganske rigtigt skriver, er der stor forskel på at genkende ord og forstå hvad de betyder i en sammenhæng.

 • 0
 • 0
#6 Per Friis

Sådan da. jeg bruger Siri (den engelske) til mange ting. men det er stort set kun når jeg sidder alene på min hjemme arbejdsplads eller i bilen hvor jeg min iPhone er koblet til min radio. Når jeg ikke bruger den mere er set mest fordi at den er ikke så god til at forstå mit engelsk (og det kan der sikker jokes meget om), så jeg synes at det ville være fantastisk. Men den sociale accept af dette ligger samme sted som Augmentet reality, jeg føler at folk synes at jeg er mærkelig, hvis jeg står og taler til min telefon eller kigger op verdenen igennem min iPhone.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere