Nu kommer Siri på dansk: Apple søger dataloger, der kan flydende dansk

21. november 2012 kl. 09:157
Nu kommer Siri på dansk: Apple søger dataloger, der kan flydende dansk
Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen.
Apples program til talegenkendelse, Siri, kommer på dansk. Det tyder et jobopslag på.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apples kunstige intelligens- og talegenkendelsesprogram Siri er på vej i en dansk udgave. Efter godt et års tid på markedet, hvor Siri kun har været tilgængelig på engelsk, spansk, fransk, tysk, koreansk, japansk og mandarin, udvider Apple nu sprogkataloget. Det skriver 9to5mac.com.

Her er Siri blevet spurgt på engelsk, hvor høj Mount Everest er. Den funktion kommer med stor sandsynlighed på dansk inden længe

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple søger nemlig dataloger, som skal udvikle Siri på dansk, arabisk, kinesisk, hollandsk, fransk, koreansk, norsk og svensk. Det skriver 9to5mac.com, der har fundet et jobopslag frem, hvor æblefirmaet søger en praktikant til seks måneders praktikophold i Apples hovedkvarter i Cupertino, Californien.

Dermed er der grund til at tro, at danske iPhone-brugere inden længe kan spørge Siri på dansk om den bedste sushirestaurant i Odense eller hvor mange etager, der egentlig er på Rigshospitalet.

En nyligt rygte har gået på, at Siri også kommer til Mac OS X i 10.9-udgaven, så meget tyder på, at Apple vil lægge endnu flere kræfter i programmet, der først gang så dagens lys ved præsentationen af iPhone 4S i 2011.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
29. november 2012 kl. 10:54

Sådan da. jeg bruger Siri (den engelske) til mange ting. men det er stort set kun når jeg sidder alene på min hjemme arbejdsplads eller i bilen hvor jeg min iPhone er koblet til min radio. Når jeg ikke bruger den mere er set mest fordi at den er ikke så god til at forstå mit engelsk (og det kan der sikker jokes meget om), så jeg synes at det ville være fantastisk. Men den sociale accept af dette ligger samme sted som Augmentet reality, jeg føler at folk synes at jeg er mærkelig, hvis jeg står og taler til min telefon eller kigger op verdenen igennem min iPhone.

3
21. november 2012 kl. 10:46

Jeg har været instruktor på DIKU nogle gange, og det har i mine øjne lange udsigter at finde en datalog, der kan ordentligt dansk.

7
29. november 2012 kl. 11:12

Tal for dig selv.

5
21. november 2012 kl. 12:10

Bruger: Hvor kan jeg handle ind? Siri: Det hedder »købe ind« eller »handle«, prøv igen.

Bruger: Hvor er et godt sted at løve? Siri: Lær at udtale et b først, spade.

1
21. november 2012 kl. 10:09

Har I nogensinde brugt Swype-tastaturet? Den er overraskende god til at omsætte dansk tale til tekst! Og det er da netop i et tastatur, at den feature skal være til stede i stedet for i forskellige apps. Dermed kan man nemlig tale til ALT.

Kan kraftigt anbefales. Aner ikke, om det findes til iDevices. Sikkert ikke.

4
21. november 2012 kl. 11:13

Swype bruger så også Nuance Dragon til talegenkendelse, der vist nok har været rimeligt fremme i skoene på det område i mange år. Det rygtedes, at Apple brugte Nuance til talegenkendelse i Siri og det kan sagtens være at de stadig gør det, i hvilket fald Siri skulle være i stand til at genkende danske ord, men som Mark ganske rigtigt skriver, er der stor forskel på at genkende ord og forstå hvad de betyder i en sammenhæng.

2
21. november 2012 kl. 10:37

Nu er formålet med Siri ikke blot at omdanne tale til tekst, men til generel interaktion med OSet. At sammenligne Siri med Swype er således æbler vs pærer. Én ting er talegenkendelse, en anden er semantisk genkendelse.